El 7 de març va tenir lloc al Centre de formació de Fundesplai (al Prat de Llobregat) la trobada de les Escoles del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat (PFAVC). L’acte va comptar amb bona part de les escoles i amb Marc Viñas, subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat, qui va destacar la feina coordinada per impulsar la formació, ampliant la virtualització i l’ús de l’aula virtual.

Les trobades de les escoles del PFAVC es duen a terme cada sis mesos i es treballa coordinadament. A més, és l’espai per abordar diferents temes relacionats amb la gestió del Pla i la seva coordinació, la pedagogia i la virtualització, buscant sempre la millora contínua i la capacitat d’adaptar-se a les noves realitats.

Trobada a Fundesplai de les Escoles del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat.

En aquesta ocasió, també hi va haver espai per fer retorn de les propostes recollides en la darrera reunió de l’octubre entorn les necessitats dels equips de direcció i coordinació de les escoles i de les docents del Pla, que demanen més incidència en les qüestions pedagògiques, més simplificació administrativa i un augment de la difusió de PFAVC. La responsable del PFAVC a la DGACC, Araceli Crespo, va fer arribar a les escoles el treball que s’està realitzant en relació amb la simplificació de les tramitacions, així com la necessitat d’establir reunions a escala de coordinació.

Des de la DGACC es té molt clar que cal prioritzar una major difusió del PFAVC i de la formació. En la trobada, Núria Ruiz, que encara els temes de comunicació de voluntariat a la DGACC, va detallar algunes de les accions que s’han previst en els canals habituals (l’Abast, la web…) i va mostrar altres possibles recursos de difusió. Al seu torn, les escoles van fer aportacions sobre temes relacionats amb la coordinació, i van fer propostes per a la difusió del Pla en relació amb els 30 anys que s’escauen el juny del 2024.

Trobada de les Escoles del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai