L’acte de presentació tindrà lloc aquest dijous a les 18 hores, al Club d’Esplai Bellvitge (Rambla Marina 161-177, L’Hospitalet) i hi ha convocats 60 joves d’entitats i recursos de: l’Hospitalet (IES Fontserè), Cornellà (SSocials Fontsanta), Terrassa (Guadalhorce), Barcelona (Casal dels Infants del Raval), Badalona (Casal dels Infants del Raval),Gavà (Masia Espinós), Sant Joan Despí (serveis socials), Castelldefels (serveis socials).
El projecte Tresca Europe consisteix en la transferència del programa d’inclusió sociolaboral de joves
Tresca Jove que fins ara ha desenvolupat la Fundació Catalana de l’Esplai a Catalunya a entitats socials d’Espanya, Portugal i Itàlia i comptarà amb la participació de 350 joves.
D’altra banda, el dimecres 19 de març, es posarà també en marxa la 4a edició del
Tresca Jove, l’edició catalana d’aquesta iniciativa. En aquest cas, serà al Centre Cultural La Bòbila (Plaça de la Bòbila 1, L’Hospitalet) a les 18 h.
El Tresca a “El Periódico”!
El dimarts 11 de març El Periódico de Catalunya va publicar aquest reportatge de dues pàgines sobre l’experiència de mentoratge intergeneracional en el marc del programa Tresca Europe, que promou la Fundació.
En el reportatge es recull l’experiència dels voluntaris sèniors (molts d’ells formen part de l’Associació Voluntaris en Assessoria Empresarial – VAE) que assessoren i acompanyes als nois i noies participants en el programa Tresca Europe.
Una iniciativa que va començar el 2010
El projecte Tresca Europe, finançat per l´organització filantròpica
Stavros Niarchos Foundation i ara coordinat per la Fundación Esplai, estableix la metodologia del programa juvenil Tresca Jove a les entitats socials Agència Jove de Burjassot (València), Fundaçao da Juventude (Portugal) i l’associació ARCI (Itàlia).
L’èxit del programa Tresca Jove, que va iniciar la Fundació l’any 2010 i que ha comptat amb la participació de 205 joves provinents de 17 municipis de la província de Barcelona, està avalat pels excel·lents resultats obtinguts en la inclusió social dels joves participants.
En l’última edició finalitzada del projecte Tresca Jove, un 27% dels joves participants s’han vinculat de forma voluntària a entitats educatives i socials del territori, un 20% s’han incorporat al mercat laboral, i un 16% han reprès el seu procés formatiu.