La seu de Fundesplai al Prat de Llobregat acollirà el dissabte 16 de setembre el #Movidic23, que reunirà més de 300 monitores i monitors a la trobada d’inici de curs dels 133 esplais i projectes de lleure que formen part de la Federació Catalana de l’Esplai i Fundesplai. A la jornada es presentarà “Estima, la proposta educativa per celebrar la vida” centrada en el benestar emocional dels infants, joves i famílies i que es desenvoluparà durant els cursos 2023-25.

La part inicial (de 09:00 a 11:00 hores) inclourà la conferència d’Isa Duque, psicòloga, formadora, creadora del projecte ciberactivista la Psico Woman (@lapsicowoman) i autora del llibre “Acercarse a la Generación Z”, que amb el títol “Del autocuidado a los cocuidados” abordarà moltes de les preocupacions i problemàtiques relacionades amb la salut mental dels i les joves (educació sexual, autoestima, ús de xarxes socials…), sempre des d’una perspectiva de gènere.

A més, també a la part inicial es farà el balanç de la campanya d’estiu i es presentaran els principals eixos de treball del curs.

Abordar el benestar emocional des de diferents perspectives

La segona part (de 12:00 a 14:00 hores) estarà dedicada a la formació. Monitores i monitores es dividiran en grups i es formaran en un dels 12 tallers proposats. Entre aquests, destaquen els següents: “Esplais emocionalment competents”, a càrrec de Laia Mestres, professional de l’educació emocional, que tractarà en les competències socioemocionals clau en el lleure; “Roboètica”, a càrrec de Vicenç Casas, enginyer i expert en robòtica, que aprofundirà en com les TIC poden contribuir a l’educació emocional; “Fotovoice”, a càrrec de Maite Cortés de l’Associació Ocell de Foc, una tècnica que fa servir la fotografia i l’art com a mitjà d’expressió; “Soc com tu: obrint mirades”, a càrrec de Xavi Torres de Fundesplai, sobre el bon tracte envers les persones amb diversitat funcional;  “Tras la luz del alba”, a càrrec de l’Associació Lumo, un espectacle educatiu i immersiu per apropar-se a les necessitats i vulnerabilitats dels i les joves; “Camí sensorial, natura i emocions”, impartit per Maria Roman de Fundesplai, que aprofitarà l’entorn natural de Centre Esplai per conèixer els beneficis de la natura sobre el benestar emocional.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment l'actualitat Fundesplai, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.
Subscriu-te per a l'educació, la convivència i la sostenibilitat!

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai