Aquest dilluns 18 de novembre ha començat el programa formatiu internacional MAIA per a joves líders en els ODS.

Aquest dilluns 18 de novembre ha començat a Centre Esplai (El Prat de Llobregat) el programa formatiu internacional MAIA adreçat a formar joves líders en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Jose Luís de Vicente, escriptor i investigador cultural, i Daniel Wahl, educador i consultor internacional especialitzat en innovació i sistemes inspirats en la biologia, han estat els ponents de la sessió inaugural que portava per títol “De l’Antropocè a la Regeneració”. El curs MAIA està organitzat per Fundesplai i compte amb la col·laboració de 12 organitzacions, entre les quals la Liga Iberoamericana de Organizaciones de la Sociedad Civil; El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunyap l’SDG Worls Tour.

maia general

Prèviament, Josep Gassó, President de Fundesplai, Adair Meira, Director de la Fundação Pró-Cerrado, i Alejandra Solla, Directora Executiva de La Liga Iberoamericana, han obert l’acte on han destacat el paper dels joves com a necessaris activistes pel canvi cap a una societat més sostenible i han ressaltat la importància de teixir aliances.

Després, han donat pas a Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, que ha que exposat que els ODS combinen les dimensions de sostenibilitat, economia, social, salut… i que sense aquesta vinculació entre objectius no hi ha programa global.

Noves aproximacions per a la regeneració

La intervenció de Queralt ha donat pas a la ponència de Jose Luis de Vicente que ha fet una exposició detallada dels efectes de l’escalfament global sobre el món i com s’ha transformat radicalment. “Per tal de fer front als efectes d’una Terra transformada pel canvi climàtic cal crear noves tecnologies, imaginar nous futurs, crear una nova relació amb la natura”, ha conclòs.

Per la seva banda, Daniel Wahl ha posat l’èmfasi en la necessitat de posar en marxa estratègies regeneratives per tal de minimitzar els efectes del canvi climàtic. En aquest sentit ha afegit que les mesures sostenibilistes són un mitjà no un final: “La sostenibilitat és un pont cap a una cultura regenerativa, cal adaptar els cicles industrials als biològics”.

MAIA

En el curs hi participen 24 joves d’entre 25 i 35 anys, provinents d’Espanya, Països Baixos, Alemanya, Indonesia, Argentina, Uruguai, Colòmbia, Mèxic i Brasil, que han estat seleccionats pel seu esperit creatiu i crític i per voler implicar-se en un projecte col·laboratiu global.

El nom del propi curs (MAIA: Movement, AwarenessInspiration, Action) fa referència a la metodologia que es desenvoluparà i als quatre blocs que s’impartiran al curs: ‘Moviment (fer possible l’impossible); ‘Consciència (crisi i oportunitats); ‘Inspiració, (joves i lideratge transformador) i ‘Acció (actuem pels ODS).

La formació ofereix a l’alumnat una connexió i intercanvi d’experiències amb joves i organitzacions de tot el món, estratègies i eines per a la mobilització juvenil i transformació de comunitats, coneixement profund dels ODS i desenvolupament de capacitats de lideratge i comunicació estratègica.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai