Valor social integrat

El Valor Social Integrat (VSI) és una mesura del valor que generem en la societat amb la nostra activitats, més enllà de l’impacte econòmic. El Valor Social Integrat ajuda a mesurar l’impacte i abast de les nostres actuacions i projectes tenint en compte l’impacte econòmic, social i ambiental; l’efecte multiplicador del què aportem al món.

Valor socila integrat què és

RETORN A LA SOCIETAT

A través del càlcul del Valor Social Integrat del 2022 obtenim la següent dada:

1€    29,09€

Cada euro de finançament que vam rebre al 2022 i vam dedicar a les nostres activitats, es transforma, amb un efecte multiplicador, en més de 29 vegades el valor per a la societat.

COM ES CALCULA EL VALOR SOCIAL INTEGRAT?

En general el càlcul del valor social és una metodologia d’origen acadèmic que té com a finalitat la implantació d’un sistema de comptabilitat social que permet quantificar i monetitzar el valor social que genera una organització per al global dels grups d’interès en un període de temps determinat.

A Fundesplai mesurem el nostre Valor Social Integrat des del 2018 per tal d’il·lustrar l’impacte real de la nostra activitat en la societat. Aquest càlcul el fem de la mà de l’Ajuntament del Prat del Llobregat i amb l’assessorament de LaVola, membre de GEAccounting. La metodologia de GEAccounting combina anàlisis quantitatius i qualitatius i va ser impulsada per un grup de recerca de la Universitat de Deusto encapçalat pel Dr. Jose Luís Retolaza.

BENEFICIS DEL CÀLCUL del VALOR SOCIAL INTEGRAT

  • Facilita la presa de decisions perquè la comprensió de l’impacte social és una eina fonamental
  • Podem comunicar als grups d’interès el valor socioeconòmic generat per l’entitat
  • Facilita a l’administració i a l’entitat la presa de decisions en funció d’un anàlisi cost-benefici social.
  • Dona resposta a les tendències socials que exigeixen un grau de transparència més elevat i el coneixement sobre l’impacte social per les entitats.

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai