Compartir

Abans de començar…

Propostes de debat pel desenvolupar de la proposta educativa a l’entitat

Us proposem que, a partir de les pistes i suggeriments que segueixen a continuació, pugueu fer una avaluació de com esteu treballant a la vostra entitat la creativitat i la generositat, i de quina manera, aprofitant la proposta educativa d’enguany, podeu incorporar més elements en la vida quotidiana dels infants i dels joves, de les famílies, de l’equip de monitors i monitores, del treball en xarxa amb els altres agents educadors…que treballin en clau de compartir.

Una proposta de dinàmica
Us suggerim una proposta de dinàmica per utilitzar en les vostres jornades de monitors/es, amb la finalitat de fomentar la reflexió i planificar les actuacions del curs 2006/2007.
Podem escriure en un paper d’embalar o en una pissarra, quatre preguntes que convidin a la reflexió, a l’autocrítica, a replantejar el nostre projecte educatiu…

A mode d’exemple, aquestes preguntes poden ser:
 Què entenem per creativitat? I per generositat? Amb què ho relacionem: actituds, activitats, projectes, vida quotidiana?
 Com potenciem el fet de compartir en els nostres grups d’infants? I amb els equips de monitors/es?
 Quins criteris bàsics proposaríem per planificar elements per a la millora qualitativa de la proposta educativa?
 En quin model de persona, d’esplai, de barri, de societat, de món pensem quan parlem de compartir, de donar i rebre, de generositat?

Individualment, cada membre de l’equip educatiu escriu en un paper els cinc temes clau que pensa que s’haurien de treballar a l’entitat a partir de la Proposta Educativa.

Un cop escrits, ens ajuntem en parelles i compartim les opinions. Reflexionem i debatem sobre els temes escollits. Arribem a consens triant els cinc temes claus de la parella.
Seguidament fem grups de 4 persones i procedim a fer el mateix.

Debatem, reflexionem i arribem a consens. Després en grups de 8 i així successivament fins que ens ajuntem tot l’equip educatiu i arribem a un consens, tot decidint els temes clau que profunditzarem com a prioritaris en el treball educatiu del nostre esplai.

Un cop tingueu els cinc temes clau, us convidem a llegir la proposta atentament, discutir sobre ella i fer un document-base que us serveixi com a referència per tot el curs i faciliti les diferents accions i projectes que desenvolupareu.

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànim de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai