Un tastet saludable

  • de 8 a 12 anys
  • Aprenentatge i servei, Dinàmica de grup, i Joc
  • Consum responsable, Emocions, i Salut
  • Proposta educativa Àgora

Descripció

Amb el grup de nois i noies de mitjans us proposem un conjunt de petites dinàmiques i jocs que permetran treballar els diferents aspectes de la salut. Identitat, manera de ser, virtuts, limitacions…

Objectius

  • Conèixer els diferents vessants de la salut i reflexionar sobre la cura de la salut emocional, física, l’alimentació i d’higiene personal.
  • Establir una relació de respecte i afecte entre els diferents membres del grup.
  • Identificar unes regles bàsiques per afrontar els petits accidents o situacions en les que poden prendre mal.
  • Reflexionar sobre els comportaments i actuacions que poden ser nocius per la pròpia salut.
  • Aprendre hàbits i comportaments d’una vida saludable.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Des de les entitats d’esplai treballem per promoure un estil de vida saludable; entenent la salut com la cura del nostre cos a través de l’alimentació i la higiene. Però, també, tenint present la importància de tenir cura de la nostra salut emocional, vetllant per les nostres relacions interpersonals i la pròpia autoestima. Les nostres poblacions sovint només ofereixen serveis enfocats a cobrir una salut física i de prevenció dels accidents. Nosaltres pretenem mostrar al grup de mitjans que la salut té moltes més implicacions.

Podrem reflexionar sobre la pròpia identitat; detectant les virtuts i limitacions, aprendrem hàbits i comportaments saludables i, fins i tot, aprendrem algunes cures i prevenció per fer front a petits accidents.
El grup de mitjans podrà prendre consciència dels diferents elements que componen la salut i fer una reflexió de si les administracions es preocupen de garantir i cobrir aquestes necessitats de la ciutadania.

Per descarregar l’activitat fes clic aquí.

El conjunt d’activitats que formen part de la proposta educativa Àgora estan vinculades a un centre d’interès anomenat terrastranya, encara que tots els recursos es poden dur a terme amb independència d’aquest eix d’animació.

Edat de 8 a 12 anys
Temàtica Consum responsable, Emocions, i Salut
Tipus Aprenentatge i servei, Dinàmica de grup, i Joc
Projecte Proposta educativa Àgora
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai