Twister

  • de 5 a 99 anys
  • Joc i Joc tradicional
  • Amistat i convivència

Descripció

El twister és un joc tradicional molt divertit per fer a l’escola o en família o amics/gues i que posa a prova l’agilitat i l’estratègia. Et proposem el repte de fer totes les posicions sense caure.

Objectius

  • Treballa al flexibilitat i la coordinació
  • Potencia l’estratègia
  • Afavoreix la cohesió de grup

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Es col·loca la tela amb cercles de colors al terra o es dibuixen cercles o punts de colors al terra, alineats per color.

Tirem un dau o fem servir una “ruleta” de colors i diem “mà esquerra al color… ” o “peu dret al color… ” etc.. i així tots els jugadors/es han de posar la part del cos que toca al color que toca i s’han d’anar entortolligant seguint les indicacions i sense caure.

Guanya el joc aquell jugador/a que aconsegueixi fer tots els moviments correctes sense caure.

Habitualment tothom acaba caient i els jugadors/es es fan un fart de riure.

Podem fer servir el model de “joc de taula” comercial o pintar-lo al pati de l’escola amb pintura o fabricar una tela i pintar els punts de colors perquè així es pugui recollir quan faci falta. El dau o la “ruleta” també la podem fabricar de manera casolana.

Material: joc pintat a terra i dau o “ruleta” de colors.

Edat de 5 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència
Tipus Joc i Joc tradicional
Espai
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial (by-nc)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai