Taller del cos

  • de 8 a 12 anys
  • Activitat artística
  • Autonomia emocional, Creativitat, art i ciència, i Salut
  • Proposta educativa Viure Somriure

Descripció

Els canvis físics marquen el pas a l’adolescència i l’acceptació costa molt. Fem una activitat per treballar el respecte pel cos.

Objectius

– Establir relació de respecte amb ells/es mateixes i el seu cos

– Desenvolupar conductes respectuoses vers els cossos de les altres persones

– Reflexionar sobre experiències i vivències positives i negatives del cos

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

INTRODUCCIÓ

La societat actual ens bombardeja amb estereotips físics i cànons de bellesa que sovint creen problemes als i les adolescents. La inseguretat, la frustració, la por a ser jutjats/des, a no agradar…

Intentem reflexionar sobre la importància d’estimar-se i d’agradar-se tal com s’és.

DESENVOLUPAMENT

Aprofundim en la reflexió dels models de bellesa d’avui en dia, volem que siguin els i les joves que aportin idees o imatges sobre el que veuen i creuen que són els cànons de bellesa.

Podem haver preparat un recull d’obres que reflecteixin els tipus de cànons de bellesa que s’han anat posant “de moda” al llarg del anys i que eren considerats “normals” en certes èpoques, segur que no era el mateix fa 120 anys que en fa 70 o avui en dia.

Proporcionarem materials diversos (pintura, fang, filferro, papers de colors, retalls de roba, cola, tisores, retoladors, cartolines, colors…) perquè cada persona esculli el que li agradi més per expressar plàsticament. Animem-los a fer que es representin a ells/es mateixes, no cal que sigui realista o exacta.

Amb aquestes activitats plàstiques valorem el propi esforç dels i les participants, i la importància de voler reflectir els sentiments vers el seu propi cos.

Un cop finalitzat, podem posar en comú les obres d’art, explicant-ne el procés i compartint les sensacions o el missatge que es volia expressa.

Es pot proposar de fer una exposició per a les famílies o la resta d’infants de l’esplai perquè vegin quina és la feina que es fa.

Edat de 8 a 12 anys
Temàtica Autonomia emocional, Creativitat, art i ciència, i Salut
Tipus Activitat artística
Projecte Proposta educativa Viure Somriure
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai