Respirem amb un amic de peluix

  • de 3 a 99 anys
  • Dinàmica de grup
  • Consciència emocional, Emocions, Habilitats per a la vida, Regulació emocional, i Salut
  • MOOC Educació Emocional

Descripció

La respiració és la base per a la concentració i la relaxació, és per això que moltes de les activitats que trobaràs relacionades amb aquesta pràctica, es centren en la consciència de respirar.

Objectius

  • Identificar per on entra i surt la respiració
  • Prendre consciència de com s’infla i desinfla la panxa
  • Centrar l’atenció en la respiració

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

L’ACTIVITAT

Aquesta activitat té com a protagonistes els infants, i també uns peluixos. Per tal de centrar la seva respiració i que puguin observar com respiren, els animarem que ho facin acompanyats d’un peluix propi.

Quina és la dinàmica?

La idea és que els infants es tombin al terra mirant al sostre. Una vegada estiguin situats, s’hauran de col·locar el peluix sobre la seva panxa.

A través de les indicacions de la persona que fa de guia, se’ls demanarà que observin com puja i baixa el seu peluix cada vegada que inhalen i exhalen.

D’aquesta manera, els infants centraran l’atenció en allò que passa al seu cos, veient com puja i baixa el peluix que tenen a la seva panxa. És una manera de fer més visual allò que se’ls està demanant i, per tant, més entenedor.

Et proposem que inicialment deixis que els infants experimentin al seu ritme com puja i baixa el peluix, i que seguidament siguis tu qui guiï les respiracions.

Pots trobar més activitats relacionades amb la respiració i la relaxació a la nostra entrada 10 activitats de relaxació per a nens i nenes.

Edat de 3 a 99 anys
Temàtica Consciència emocional, Emocions, Habilitats per a la vida, Regulació emocional, i Salut
Tipus Dinàmica de grup
Projecte MOOC Educació Emocional
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai