Proposta Educativa B612 per un Consum Coscient i Sostenible

  • de 3 a 99 anys
  • Guia didàctica
  • Consum responsable, Salut, i Sostenibilitat
  • Proposta educativa B612

Descripció

La proposta educativa B612, per un consum conscient i sostenible!, és un recurs didàctic de la Fundació Catalana de l’Esplai per treballar l’educació del consum en el marc del lleure dels infants, joves, famílies i comunitat educativa en general.

Objectius

  • Aprendre que cada acte de consum té unes conseqüències ambientals i socials, i que hi ha connexions i interaccions molt subtils, però molt fortes.
  • Aprendre que el consum no només depèn de raons objectives, sinó que consumim també d’acord amb un conjunt d’emocions i motivacions. A conèixer i reconèixer el què ens agrada, a aprendre a diferenciar entre necessitat i desig, a veure la influència del consum en els processos de socialització i la formació de la identitat…
  • Aprendre a treure’n el màxim profit davant de cada acte de consum. A conèixer els nostres drets i deures com a persones consumidores, a organitzar les compres amb llistes de productes, a gestionar els diners,…
  • Aprendre que consumir és també una forma d’intervenció social, un acte polític, de transformació social a petita escala: a treballar l’esperit crític i les opcions personals de cadascú i també com a col·lectiu.
  • Aprendre que cada acte de consum pot ser una oportunitat educativa per ajudar a cada infant i jove a construir-se el seu propi model de consum a partir de les seves habilitats i les seves capacitats de presa de decisions. A dialogar i valorar de manera constructiva els punts de vista dels altres, a analitzar la diversitat de formes de consumir, tenint en compte totes les experiències i la capacitat de reflexionar sobre elles…

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Aquesta proposta educativa pretén contribuir al patrimoni pedagògic de l’educació en valors, tot potenciant la reflexió entorn el fenomen del consum a la nostra societat, mitjançant una fonamentació pedagògica i un seguit d’activitats que trobareu en aquest lloc web. S’adreça a centres d’esplai, a centres d’educació primària i secundària així com a altres entitats i associacions de caire educatiu.

Per descarregar i conèixer la fonamentació pedagògica d’aquesta proposta educativa feu clic aquí.

Edat de 3 a 99 anys
Temàtica Consum responsable, Salut, i Sostenibilitat
Tipus Guia didàctica
Projecte Proposta educativa B612
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai