Pintar amb bròquil

  • de 0 a 99 anys
  • Activitat artística i Experiment científic
  • Alimentació, Consum responsable, i Creativitat, art i ciència
  • Proposta educativa Menjar Canvia el món

Descripció

Activitats de caràcter artístic i que permet el desenvolupament de la psicomotricitat fina i de la creativitat, són del tot recomenables a totes les edats.

Objectius

  • Experimentar amb el bròquil
  • Treballar la creativitat
  • Desenvolupar la psicomotricitat fina i gruixuda
  • Promoure l’alimentació sostenible i saludable

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

L’ACTIVITAT

La idea d’aquesta activitat és la de poder experimentar amb les textures del bròquil.

Per tal de dur a terme aquesta activitat es farà servir el bròquil com a pinzell, i és per aquest motiu, que recomanem fer servir aquelles flors del bròquil que ja no estiguin en el millor estat per ser consumides.

Desenvolupament

L’activitat és senzilla i d’experimentació. Es proposa deixar diferents eines perquè els infants puguin pintar: pinzells, bastonets de les orelles, canyetes de paper, bròquil, els dits…

A partir d’aquí l’activitat es pot fer de manera dirigida, indicant als infants quin element han d’usar per fer la seva creació, o bé totalment lliure.

Si vols que l’activitat es relacioni amb algun tema concret, demana als infants que la seva creació vagi relacionada amb allò, per exemple amb l’alimentació sostenible. Una vegada estiguin acabades, es pot muntar una exposició amb les obres de cada infant, de tal manera que es pugui veure la gran varietat d’obres que s’han creat, tot i fer servir els mateixos elements per crear-la.

I amb aquestes indicacions, ja pots fer volar la imaginació!

Aquesta activitat forma part de la proposta educativa Menjar Canvia el Món, pel dret a l’alimentació saludable i sostenible.

Edat de 0 a 99 anys
Temàtica Alimentació, Consum responsable, i Creativitat, art i ciència
Tipus Activitat artística i Experiment científic
Projecte Proposta educativa Menjar Canvia el món
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai