Pica paret

  • de 5 a 99 anys
  • Joc i Joc tradicional
  • Amistat i convivència

Descripció

Pica paret és un joc tradicional molt divertit que posa a prova la capacitat de reacció dels nens i nenes. Pot afavorir les relacions entre els infants i desenvolupar-se en qualsevol entorn, tant interior com exterior.

Objectius

  • Treballa la capacitat de reacció i l’equilibri
  • Afavoreix la concentració i la imaginació
  • Estimula la psicomotricitat
  • Afavoreix la cohesió de grup

 

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Per començar el joc hem d’escollir un/a participant del grup que s’encarregarà de comptar fins al número establert. Ho farà de cara la paret amb els ulls tancats.

Els altres companys i companyes se situen darrere una línia que està situada a uns 7 o 10 metres de la persona que compta.

El que compta se situa de cara la paret i amb les dues mans planes a la paret diu “un dos tres pica paret” mentre els altres han d’anar avançant cap a ell/a. Cada vegada que acaba la frase s’ha de girar i els altres companys/es s’han de quedar immòbils, com si fossin estàtues. És divertit afegir dificultat al joc i crear posicions divertides amb el cos.

Quan hi ha aquesta pausa i la persona que para està mirant, ningú es pot moure. Si la persona que para veu que algú s’ha mogut, li diu i aquesta persona ha de tornar a la línia de sortida. Després, la persona que para es torna a posar de cara a la paret per tornar a dir la frase mentre els altres intenten avançar.

El jugador/a que para ha de dir la frase el més ràpid possible perquè els seus companys/es no puguin avançar massa ràpid.

Hem d’aconseguir tocar-li l’esquena al que està parant i quan passa això, la persona que para s’ha de girar i perseguir a la persona que li ha tocat l’esquena. Si aconsegueix pillar-la, aquesta haurà de parar. I així successivament.

També podem trobar versions de la cançó com per exemple aquesta:

“Un, dos, tres, botifarra de pagès”

Edat de 5 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència
Tipus Joc i Joc tradicional
Espai
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial (by-nc)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai