Passa la pilota

  • de 3 a 99 anys
  • Dinàmica de grup, Joc, i Joc cooperatiu
  • Amistat i convivència

Descripció

Aquest és un joc de coneixença molt adequat per als infants més petits. Si a l’inici de curs fem activitats de coneixença potenciarem que els infants comencin a interactuar i conèixer la resta de companys/es.

Objectius

  • Treballar la psicomotricitat gruixuda
  • Aprendre els noms dels companys i companyes
  • Interactuar amb tots els companys i companyes

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Aquesta és una dinàmica molt fàcil i ideal per a grups d’infants petits.

Demanarem als infants que facin una rotllana, depenent de les seves habilitats es poden quedar dempeus o bé seure a terra. Ara és el moment d’agafar una pilota i passar-la als companys, amb la premissa d’haver de dir el nom de la persona a qui se li passa. D’aquesta manera potenciarem que els infants s’aprenguin el nom de la resta del grup. Depenent de les habilitats de cada grup es pot afegir més dificultat, havent de dir el cognom de la persona, o el lloc on viu, o el seu color preferit, etc.

Atenció! Si veiem que hi ha algun infant a qui no se li passa la pilota, la persona que dinamitza intervindrà i també participarà en el joc per tal de poder igualar les passades i fer partícip tothom. Aquesta dinàmica permetrà veure les dinàmiques inicials internes del grup, per afinitats i/o habilitats.

Pots consultar més dinàmiques de coneixença a l’entrada del blog del món escolar: 15 dinàmiques per començar el curs amb bon peu

Edat de 3 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència
Tipus Dinàmica de grup, Joc, i Joc cooperatiu
Espai
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai