Deixa't caure

  • de 12 a 16 anys
  • Dinàmica de grup
  • Amistat i convivència

Descripció

Aquesta dinàmica està pensada per a infants més grans i joves, i és ideal perquè agafin confiança entre ells i elles i es coneguin millor.

Objectius

– Confiar en els companys i companyes

– Prendre consciència de la importància de conèixer al grup

– Tenir sentiment de pertinença

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PRESENTACIÓ

Aquesta dinàmica tant pot servir com a dinàmica de coneixença com per treballar la cohesió de grup, i és que ens caldrà molta confiança per poder-la fer.

És important destacar que si hi ha algun infant o jove que no la vol fer, és important respectar-ho i, tanmateix, es pot parlar posteriorment per tal de visibilitzar la importància d’entendre a tothom i respectar les decisions.

L’ACTIVITAT

La idea general de l’activitat és que els infants es posin d’esquena i es deixin caure enrere, confiant que hi haurà els companys/es que els agafaran.

Partint d’aquesta premissa, es pot fer de diverses maneres:

– Per parelles: on una persona es posa d’esquena i quan es deixa caure l’altra l’ha d’agafar per sota les aixelles sense que caigui a terra. (És interessant tenir en compte les alçades i volums dels infants per fer-ho compatible)

– Des d’una cadira: una persona es posarà dalt d’una cadira i la resta de grup es situarà darrera seu formant dues files, de tal manera que quan la persona es deixi caure des de la cadira, tingui suport des del cap fins els peus.

– Des d’una taula: és la mateixa idea que des d’una cadira, però encara des de més amunt. En aquest cas cal tenir en compte que s’ha d’estar molt atent/a i que caldrà fer més força.

IMPORTANT: si tenim alguns matalassos els podem posar a sota per tal de sentir-nos més segurs/es.

 

Valoració

Després de fer aquesta dinàmica pot ser interessant expressar com ens hem sentit. Per una banda les persones que s’han volgut deixar caure, les que agafaven i també aquelles que no han volgut fer-ho.

Edat de 12 a 16 anys
Temàtica Amistat i convivència
Tipus Dinàmica de grup
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai