Oci nocturn alternatiu

  • de 12 a 16 anys
  • Dinàmica de grup
  • Amistat i convivència, Ciutadania compromesa, Consum responsable, i Participació i Democràcia
  • Proposta educativa Àgora

Descripció

Els espais d’oci nocturn són clau per als joves, són els seus espais de socialització. Però, i si els proposem que creïn ells i elles un espai alternatiu d’oci nocturn? Una activitat que pot servir per donar resposta a les seves necessitats.

Objectius

  • Crear espais d’oci alternatiu juvenil autogestionat pels mateixos joves; tot impulsant la seva participació.
  • Promoure la creativitat, la iniciativa i estils de vida saludable a través de la creació d’alternatives d’oci juvenil.
  • Fomentar el treballar en xarxa amb altres entitats i associacions del barri.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Un dels espais més importants de socialització i creixement pels joves és el grup d’iguals. Amb aquest grup comparteixen molts espais d’aprenentatge i amistat com les estones d’oci, i especialment els d’oci nocturn.

Per una banda, per tal de fomentar estils de vida i pautes de consum més saludables, com una alternativa preventiva de conductes de risc. I per altra banda, construint alternatives d’oci menys consumistes, més creatius i participatius.

Aquests espais, també, han suposat ampliar els espais d’oci nocturn juvenil en alguns territoris on gairebé no hi havia espais de trobada i diversió per a joves.
A més, es promou la participació dels i les joves en l’organització i realització de les activitats d’oci nocturn; així com activitats culturals i esportives en espais educatius integradors i vincles de confiança entre els i les joves.

Per descarregar l’activitat feu clic aquí.

El conjunt d’activitats que formen part de la proposta educativa Àgora estan vinculades a un centre d’interès anomenat terrastranya, encara que tots els recursos es poden dur a terme amb independència d’aquest eix d’animació.

Edat de 12 a 16 anys
Temàtica Amistat i convivència, Ciutadania compromesa, Consum responsable, i Participació i Democràcia
Tipus Dinàmica de grup
Projecte Proposta educativa Àgora
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai