Les monedes que ballen

  • de 6 a 99 anys
  • Experiment científic
  • Creativitat, art i ciència

Descripció

Observa què passa si acostes un llapis amb un imant a una moneda de 5 cèntims. I si intentes afegir-ne una altra? Comprova la força del magnetisme amb aquests elements i experimenta amb el moviment.

Objectius

  • Experimentar amb el magnetisme
  • Observar els moviments que es creen amb el magnetisme
  • Conèixer més sobre el magnetisme

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

L’ACTIVITAT

Aquesta activitat et pot ser molt útil per demostrar i explicar als infants el magnetisme. Podran observar de primera mà la força que té un imant davant les monedes de 5 cèntims d’euro.

Què es necessita?

– 2 monedes de 5 cèntims

– Un llapis amb un imant de neodimi

Desenvolupament:

Acosta la punta del llapis en la que hi hagi l’imant cap a la moneda de 5 cèntims i observa com de ràpid l’atreu. Si ara acostes el llapis amb la moneda cap a la segona moneda, veuràs que aquesta també s’uneix a la primera moneda.

Això passa perquè l’imant transmet la seva propietat magnètica a la primera moneda i aquesta també li transmet a la segona.

Ara prova de bufar amb molt de compte la segona moneda i veuràs com balla i dona voltes sobre si mateixa, però no arriba a caure! I és que el magnetisme entre elles és molt fort!

I si proves de separar les monedes de l’imant? Doncs podràs veure com la segona moneda (la que estava unida a la primera) cau ràpidament perquè deixa d’haver-hi força magnètica.

Edat de 6 a 99 anys
Temàtica Creativitat, art i ciència
Tipus Experiment científic
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai