Land Art

  • de 3 a 99 anys
  • Activitat artística
  • Creativitat, art i ciència, Emocions, Natura, Regulació emocional, i Sostenibilitat
  • MOOC Educació Emocional, Proposta educativa Camins, i Proposta educativa Menjar Canvia el món

Descripció

El Land Art és la creació d’obres artístiques exclusivament amb elements naturals de l’entorn. És una experiència de creació lliure, que vincula l’art amb les emocions, el descobriment i l’estima a la natura. A més a més es tracta d’una pràctica d’atenció plena, posant la consciència en allò que es fa en el moment present.

Objectius

  • Respectar i prendre consciència dels elements del paisatge que ens envolten i les seves propietats estètiques.
  • Expressar la creativitat a través d’element naturals.
  • Reflexionar sobre els cicles vitals dels ecosistemes i la finitud de les coses.
  • Connectar amb la natura a través de l’expressió artística
  • Treballar en la presa de decisions en grup

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

L’ACTIVITAT

Per tal de dur a terme una activitat de Land Art, el que cal fer és sortir a la natura, ja sigui al jardí, al pati, al parc o al bosc, la platja,… com més possibilitats tinguem millor.

Com es fa el Land Art?

1. Busquem l’espai que ens agradi i que ens inspiri. Tant es pot fer a la muntanya com a la platja, en un parc com en un bosc. Qualsevol espai natural és un bon lloc.

2. Recollim el material que necessitem. És el moment d’explorar l’entorn i identificar allò que ens agradaria fer servir, sempre respectant la natura i només agafant allò que no faci malbé a plantes, animals o fongs. Es poden fer servir: pedres, sorra, branques, fulles seques, glans, petxines…

3. Moment de creació. Ara toca deixar volar la imaginació i fer les creacions que inspirin a cada infant. No hi ha cap creació millor ni pitjor, totes són vàlides i amb infinites possibilitats.

 

És interessant fer aquest tipus d’art, ja que es tracta d’un art efímer, el qual amb el pas dels dies i de les condicions meteorològiques desapareixerà per si sol. Per això, si vols tenir-ne un record, pots fer una foto de la creació i així després fer un muntatge amb totes les obres d’art dels infants.

> Com fer land art amb nens i nenes

Un truc: per fer la dinàmica en forma de joc, podeu elaborar unes targetes amb 2 característiques dels materials: forma (crear diferents targetes amb diferents formes), color (crear targetes amb colors diferents, que es puguin trobar a l’entorn).

Dividiu el grup en petits grups i cada grup triarà una targeta a l’atzar i haurà de buscar un element amb aquella característica.

Pots consultar la fitxa aquí.

Pots trobar més informació sobre el Land Art en aquesta entrada i més activitats relacionades amb la respiració i la relaxació a la nostra entrada 10 activitats de relaxació per a nens i nenes.

Material addicional

Edat de 3 a 99 anys
Temàtica Creativitat, art i ciència, Emocions, Natura, Regulació emocional, i Sostenibilitat
Tipus Activitat artística
Projecte MOOC Educació Emocional, Proposta educativa Camins, i Proposta educativa Menjar Canvia el món
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai