La foguera

  • de 3 a 14 anys
  • Dinàmica de grup
  • Amistat i convivència i Emocions
  • Proposta educativa Menjar Canvia el món

Descripció

Dinàmica de grup per crear bon clima, empatia i vincle, tot reflexionant i compartint desitjos i cançons!

Objectius

  • Estimular la imaginació i la creativitat a través del relat
  • Fomentar el reaprofitament i reutilització de materials naturals o reciclats.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

L’origen del foc va provocar en els humans la necessitat de destinar moments al dia per reunir-se, inventar històries fantàstiques, compartir cançons i desitjos. Sovint es reunien al vespre formant una gran rotllana on el foc era l’element central. I vosaltres? Us animeu a inventar històries i cançons per compartir? Amb aquesta activitat us convidem a reunir-vos mentre feu volar la vostra imaginació.

Entre tot el grup trieu un element natural del vostre entorn que sigui especial per a vosaltres, o si heu decidit crear el vostre propi poblat, destineu un espai acollidor i agradable on compartir històries, llegendes o cançons. Decoreu-lo al vostre gust amb garlandes o banderoles fetes per vosaltres amb elements naturals i reciclats.

Si decidiu inventar una cançó, podeu ballar-la, tocar-la amb instruments, cantar-la i interpretar-la davant la resta de companyes i companys o fins i tot enregistrar-la! Si decidiu crear una història escrita, podeu crear un autèntic llibre on recollir les anècdotes més divertides i emotives de l’escola. Cantant, ballant o escrivint, els personatges protagonistes i les fades i follets del bosc, podeu ser vosaltres!

Material:

Elements naturals per crear garlandes, cordills, material per escriure, fulls, instruments i material natural per crear instruments, etc.

Edat de 3 a 14 anys
Temàtica Amistat i convivència i Emocions
Tipus Dinàmica de grup
Projecte Proposta educativa Menjar Canvia el món
Espai Exterior
Autoria Fundesplai - 7 i TRIA
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai