Km pel Planeta

  • de 6 a 14 anys
  • Aprenentatge i servei
  • Canvi climàtic, Consum responsable, i Sostenibilitat
  • Proposta educativa Menjar Canvia el món

Descripció

L’activitat km pel planeta pretén crear consciència i repensar la manera en què ens movem per anar a l’escola, esplai, etc. i quines opcions ens ofereix el nostre poble, barri, ciutat (transport públic, compartit, carril bici, …)

Objectius

  • Conscienciar i repensar la manera en què ens movem
  • Fomentar els beneficis de l’activitat física
  • Propiciar el treball en equip i la cohesió del grup

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Darrers estudis revelen que les emissions del transport rodat motoritzat dins les zones urbanes suposa més del 80% de la contaminació que respirem pels contaminants òxids de nitrogen i partícules en suspensió. (Gencat-medi ambient i sostenibilitat). Com ens movem? Com podem reduir la contaminació en les nostres zones urbanes? Una proposta per a reflexionar i entrar en acció!

Com hem pogut veure, la manera en què ens movem en el nostre dia a dia repercuteix greument en la contaminació de l’aire i en la salut planetària. Per això us proposem pensar alternatives de mobilitat, buscant aquelles que contaminin menys.

A través d’una pluja d’idees podem fer aflorar les idees inicials dels infants i joves. A partir d’aquí, treballarem en grups, per a proposar reptes als que cal arribar entre tots i totes: podem parlar de quilòmetres totals a recórrer a la setmana/mes/trimestre, propostes per reduir a la meitat els cotxes que arriben a l’escola, multiplicar les bicicletes…

A través de murals, pissarres o similars, podem anar anotant els canvis, per saber com de prop estem d’arribar a la nostra meta!

Material:

Paper mural, material per escriure,…

Edat de 6 a 14 anys
Temàtica Canvi climàtic, Consum responsable, i Sostenibilitat
Tipus Aprenentatge i servei
Projecte Proposta educativa Menjar Canvia el món
Espai Exterior
Autoria Fundesplai - 7 i TRIA
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai