Telèfon

  • de 4 a 99 anys
  • Joc i Joc tradicional
  • Amistat i convivència

Descripció

El telèfon és un joc tradicional molt arrelat a la societat que potencia la comunicació i la memòria dels infants. Et proposem que provis de jugar aquest joc sense tergiversar la frase inicial.

Objectius

  • Potenciar la concentració, la memòria i la parla
  • Treballa la fonètica de l’idioma
  • Afavoreix la cohesió de grup

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

El telèfon és un joc que consisteix a anar reproduint oralment una frase entre diferents persones.

El seu funcionament és el següent:

Ens posem en rotllana i un dels jugadors/es comença el joc xiuxiuejant una frase al company/a del costat sense que els altres jugadors/es ho sentin. Aquest company/a ha de transmetre oralment la frase que hagi entès del company/a que ha començat el joc i així successivament.

Quan aquesta frase li arriba a l’últim/a company/a ha de dir en veu alta el que ha entès. En aquest recorregut segurament s’haurà malentès alguna paraula i la frase no tindrà res a veure amb el que ha dit el primer jugador/a.

La gràcia del joc està en comparar la frase que ha dit el primer company/a amb la que li ha arribat a l’últim/a de la rotllana.

Aquest joc també es coneix com el telèfon espatllat.

Aquest joc pot servir com a metàfora per reflexionar amb els nens i nenes sobre la comunicació humana. Explicant que en una conversa els missatges poden ser interpretats de diferents maneres.

Edat de 4 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència
Tipus Joc i Joc tradicional
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial (by-nc)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai