Joc "Cap Menjar a la Brossa"

  • de 8 a 12 anys
  • Proposta educativa B612

Descripció

Un joc en forma de cub que potenciarà l’esperit reflexiu i crític sobre el malbaratament. “Cap menjar a la Brossa!” és una campanya de sensibilització al voltant de la problemàtica del malbaratament alimentari.

Objectius

  • Afavorir la participació dels infants en grup
  • Estimular l’esperit creatiu i imaginatiu
  • Contribuir a l’aprenentatge envers el malbaratament alimentari

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Aquest projecte ha comptat amb la participació de centres escolars i casals d’estiu de Fundesplai, on han creat eslògans com a propostes d’acció per treballar a casa amb família, a l’escola o durant les activitats de lleure i d’estiu.

>> Descarrega’t aquí el cub retallable de “Cap menjar a la brossa” (PDF)

Cicle mitjà o comunitat d’aprenentatge de mitjans

L’activitat que us proposem és ben senzilla. Es recomana imprimir el joc “Cap menjar a la brossa” i muntar el cub ja creat. Una vegada ja s’hagi finalitzat la preparació de la figura, es recomana que el grup es posi en rotllana per començar el joc.

A continuació, el primer participant comença llençant el cub i, en relació amb el missatge que ha sortit, diu tres accions que es pot fer al respecte per combatre al malbaratament alimentari. La idea és que no finalitzi el joc fins que hagin participat tots i totes les integrants del grup.

Cicle Superior o comunitat d’aprenentatge de grans

Pel cicle superior podeu escriure en un full les aportacions de tots i totes durant l’activitat i després aplicar aquelles que podeu dur a terme vosaltres a l’escola o casa. Posteriorment, podríeu fer un recull amb un mural amb fotografies.

Més informació sobre el projecte Cap Menjar a la Brossa

>> Descarrega’t aquí el cub retallable de “Cap menjar a la brossa” (PDF)

 

Observacions

 

 

 

 

 

Edat de 8 a 12 anys
Temàtica
Tipus
Projecte Proposta educativa B612
Espai
Autoria Fundesplai - 7 i TRIA
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai