I tu, a què jugaves?

  • de 3 a 10 anys
  • Joc
  • Amistat i convivència, Ciutadania compromesa, i Diversitat i interculturalitat
  • Proposta educativa Menjar Canvia el món

Descripció

Proposta per crear espais i jocs tradicionals renovats, tot investigant els jocs de les nostres generacions anteriors!

Objectius

  • Generar vincles intergeneracionals
  • Potenciar l’aprenentatge a través del joc

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Ens aventurarem a conèixer les infanteses i joventuts que van viure les nostres mares, pares, àvies, avis, tietes, veïns, coneguts… però sobretot, ens endinsarem al món dels jocs de quan eren petits i petites. Com eren? On i quan jugaven?… Us animem a crear tot un projecte de jocs, marcat pel vincle i un gran valor intergeneracional i intercultural.

Presentarem l’activitat als infants, tot explicant que es tracta d’una oportunitat per apropar-nos als jocs de quan els nostres familiars tenien la mateixa edat que nosaltres, i els animarem a preguntar durant uns dies als seus éssers més propers.

La primera part consistirà a fer tot un recull dels jocs d’aleshores. Els infants els explicaran, i entre tots i totes valorarem si ens agraden, com podríem modificar-los per adaptar-los als temps actuals, etc.

Valorarem els jocs des d’una perspectiva respectuosa: amb nosaltres, amb els altres, amb el medi… Tant per les dinàmiques del mateix joc com pels noms del joc.

Un cop hàgim decidit i revisat conjuntament les normes i desenvolupament dels jocs, podem crear una fitxa i fer tot un recull de jocs.

I a jugar! Podem organitzar trobades amb altres grups per ensenyar els nostres jocs, i viceversa!

Aquesta activitat pot durar diverses setmanes, ja que es pot presentar com a proposta trimestral. També es pot adaptar a l’edat i necessitats de cada grup.

Material:

Dependrà dels jocs escollits

Edat de 3 a 10 anys
Temàtica Amistat i convivència, Ciutadania compromesa, i Diversitat i interculturalitat
Tipus Joc
Projecte Proposta educativa Menjar Canvia el món
Espai Interior
Autoria Fundesplai - 7 i TRIA
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai