Excursió als Boscos del Corredor

  • de 3 a 8 anys
  • Excursió
  • Excursionisme, Natura, Participació i Democràcia, i Sostenibilitat
  • Proposta educativa Àgora

Descripció

Aprofitant la proposta d’excursions de l’Explorar Catalunya- Infants de 3 a 8 anys -excursió nº 21, plantegem una descoberta de la natura als Boscos del Corredor.

Objectius

  • Descobrir la importància dels arbres de la nostra cultura.
  • Conèixer les característiques de les alzines i la separació natural de dues comarques: el Vallès i el Maresme.
  • Reforçar les actituds positives vers l’entorn natural.
  • Reconèixer i apreciar a través dels sentits la diversitat d’objectes de l’entorn que ens envolta.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

El bosc i els arbres són elements del paisatge propers als infants petits. Els petits poden exercir la seva solidaritat envers la natura a partir de no embrutar els boscos, no fer malbé els arbres, les plantes i els animalons, i cuidar-los.
D’altra banda, una excursió ens dóna l’oportunitat de despertar la curiositat per la descoberta de la natura, aprofundir en la reflexió sobre les negligències amb l’entorn natural i de plantejar possibles accions que els infants poden fer per protegir i millorar l’entorn natural.

Es tracta d’una excursió molt especial, centrada en la descoberta dels diversos boscos pels quals passa l’itinerari, com l’emblemàtic del Bosc mediterrani. Tots els nens i nenes acaben reconeixent: alzines, roures, pins pinyoners, i també arbres del bosc de Ribera: verns i plàtans. I com a cloenda s’arriba a l’Alzina de Can Ferrerons, arbre monumental que presidia la vida social. A la seva ombra s’hi celebraven juntes d’arbre, on es prenien decisions importants. Així que podrem aprofitar la seva ombra per fer una Assemblea de Terrastranya i prendre decisions molt importants, com feien en l’antiguitat.

Per descarregar l’activitat feu clic aquí.

Cal esmentar que el conjunt d’activitats que formen part de la proposta educativa Àgora estan vinculades a un centre d’interès anomenat terrastranya, encara que tots els recursos es poden dur a terme amb independència d’aquest eix d’animació.

Edat de 3 a 8 anys
Temàtica Excursionisme, Natura, Participació i Democràcia, i Sostenibilitat
Tipus Excursió
Projecte Proposta educativa Àgora
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai