Excursió a Montserrat

  • de 5 a 99 anys
  • Excursió
  • Amistat i convivència i Excursionisme
  • Proposta educativa Barrinem

Descripció

Montserrat és una zona especialment adient per fer sortides familiars i intergeneracionals, perquè hi ha molts espais d’acollida i moltes possibilitats d’itineraris diferents.

Objectius

– Descobrir plegats un dels paisatges naturals i indrets culturals més emblemàtics de Catalunya.

– Afavorir la convivència i les relacions intergeneracionals, l’expressió de sentiments i emocions.

– Exercitar i consolidar les normes de comportament cívic amb la resta de visitants i excursionistes de Montserrat, així com en els espais públics (monestir, museu, cremallera, botigues…)

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PRESENTACIÓ

Montserrat és una zona especialment adient per fer sortides familiars i intergeneracionals, perquè hi ha molts espais d’acollida i moltes possibilitats d’itineraris diferents que es poden adaptar a les característiques específiques dels més petits, dels adolescents, dels avis, de les persones amb mobilitat reduïda, etcètera.

A més, ofereix una oportunitat magnífica de treballar els eixos de la proposta educativa: el Fem comunitat, que aquí es converteix en “fer país”, pel fet de descobrir un indret emblemàtic de Catalunya; i el civisme i les bones maneres, que podem exercitar en una jornada de convivència grupal intensa i de relació amb altres ciutadans.

PLANTEJAMENT I ITINERARIS

La proposta és fer una sortida en la qual tothom es trobi a gust, fent itineraris adaptats a diversos interessos i capacitats, barrejant edats, per acabar compartint tots plegats l’estona de dinar i sobretaula a la zona del monestir, per exemple, o a la zona de les terrasses pròximes a l’estació del Funicular de Sant Joan.

Es poden proposar com a mínim quatre itineraris diferents:

– La ruta excursionista: Ascensió al cim de Sant Jeroni des del Pla de les Taràntules, al que s’arriba utilitzant el funicular de Sant Joan. Indicada per als més esportistes i entrenats, als qui no espanta un cert esforç físic.

– La ruta de les llegendes: Recorregut fins a la Miranda de Sant Miquel i la Miranda de Fra Garí. Indicada per infants i famílies amb ganes de caminar, sense complicacions, una estona tranquil·la.

– La ruta de les majòliques: Passejada pel camí dels Degotalls: un camí ample, totalment pla, ple de petits monuments i majòliques d’advocació mariana. Indicada per gent gran, persones amb mobilitat limitada.

– La ruta artística: Visita al Monestir i al seu Museu. Indicada per aquells que prefereixen aprofitar la sortida per fruir sense presses de l’arquitectura i l’art, o bé persones que volen seguir un servei religiós.

Edat de 5 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència i Excursionisme
Tipus Excursió
Projecte Proposta educativa Barrinem
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai