El rei o la reina diu...

  • de 4 a 99 anys
  • Joc i Joc de taula
  • Amistat i convivència

Descripció

El rei o la reina diu és un joc tradicional molt conegut en el món de l’esplai. Pot desenvolupar-se en diferents entorns i afavoreix el vincle i la complicitat.

Objectius

  • Potencia la imitació
  • Treballa la psicomotricitat i agilitat
  • Potencia la capacitat de reacció
  • Estimula la creativitat i la imaginació
  • Afavoreix la cohesió de grup i confiança

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

El joc consisteix imitar o seguir el jugador/a que fa de rei/reina.

Entre els grups d’infants s’escull el que serà el rei o reina de la partida. Un cop escollit/da  ens posem en fila al darrera del rei o reina.  El rei o reina ha de dir o fer certs moviments  o accions els altres companys/es l’han d’imitar el millor possible i així successivament. Podem canviar de rei o reina cada 3 minuts i així la partida és més equitativa.

Per exemple el rei/reina diu “ara anem a peu coix”, i tots els jugadors/es han d’anar a peu coix imitant el rei o reina. També pot fer accions com, caminar de quatre potes o cantar una cançó i els altres jugadors/es l’han de seguir i fer el que ell o ella faci.

En aquest joc no es guanya ni es perd, ja que es basa en la diversió de les accions i el seu desenvolupament.

Aquest joc és apte per totes les edats i es pot desenvolupar en qualsevol lloc, sigui a l’escola, l’esplai, al carrer, al Temps Educatiu del Migdia, a les colònies, etc. També és molt important escollir un entorn adequat amb obstacles o canvis de desnivell o terreny que afavoreixi l’imaginari i la psicomotricitat dels infants.

Edat de 4 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència
Tipus Joc i Joc de taula
Espai
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial (by-nc)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai