El pistoler d'internet

  • de 3 a 17 anys
  • Dinàmica de grup i Joc de taula
  • Ciutadania compromesa, Consum responsable, i Sostenibilitat
  • Proposta educativa B612

Descripció

En aquesta activitat us convidem a construir un trivial per l’esplai, per treballar temes de sostenibilitat, residus… Aquest ens servirà per treballar la proposta educativa a través del joc.

Objectius

• Treballar la cohesió de grup
• Apropar la temàtica de la sostenibilitat i el consum de manera divertida
• Aprendre a ser més respectuosos amb el medi ambient
• Treballar el saber fer una bona cerca
• Fomentar el treball en equip

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Atreveix-te i crea el teu propi concurs perquè els infants i joves aprenguin, d’una manera divertida i propera, la importància de la sostenibilitat i el consum.

ACTIVITATS

Construïm el nostre trivial

Construirem el trivial de l’esplai per treballar temes de sostenibilitat, residus… Aquest ens servirà per treballar la proposta educativa a través del joc. Com a variant plantegem un trivial virtual a través d’internet, pels més petits/es podem fer una versió amb taulell i targetes.

Abans de començar el concurs és imprescindible fer una cerca en profunditat de la temàtica sobre la qual construirem el nostre trivial i decidir les categories que volem desenvolupar. Per exemple: Aliments, Sostenibilitat, Reciclatge, Consum, Energia, Aigua..

A partir d’aquí, cal elaborar tot un llistat de preguntes que els infants i joves hauran de respondre fent una cerca per internet.

Si volem que el joc no quedi únicament com a un concurs de preguntes, podem elaborar amb cartolines un taulell amb diferents fitxes per als concursants, i els “formatgets” corresponents a les diferents categories.

Que guanyi el millor!

Els infants o joves es divideixen en diferents grups, de tal manera que tots/e tinguin un ordinador amb connexió a internet. A partir d’aquí comença el concurs, els grups hauran de buscar les respostes a les diferents preguntes a través d’internet.

Important! Guanyarà l’equip que abans trobi la resposta correcta, per tant, anirà en funció de la seva destresa i rapidesa a l’hora de buscar les respostes.

 

Valoració

– Motivació i interès mostrat vers l’activitat.

– Grau d’implicació en l’organització de l’activitat proposada a l’eix artístic.

– Canvis personals i/o col·lectius realitzats.

Edat de 3 a 17 anys
Temàtica Ciutadania compromesa, Consum responsable, i Sostenibilitat
Tipus Dinàmica de grup i Joc de taula
Projecte Proposta educativa B612
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai