Conte: Recepta per la Pau

 • de 6 a 99 anys
 • Conte i Dinàmica de grup
 • Amistat i convivència, Consum responsable, Drets de l’Infant, i Pau i solidaritat
 • Programa pedagògic En Clau de Pau

Descripció

A qui no li agrada cuinar? I si ho aprofitem per pensar una recepta per aconseguir la Pau al món? Et presentem un conte per pensar quins ingredients calen per obtenir la Pau.

Objectius

 • Prendre consciència del concepte de la Pau
 • Identificar què cal per aconseguir Pau
 • Prendre consciència de la situació social actual

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PRESENTACIÓ

Parlar de la Pau amb els infants és molt important perquè entenguin què és, què implica i com es viu a diverses regions del planeta.

És per això que et proposem una activitat centrada en la Pau i l’Alimentació, amb la que els infants hauran de pensar què posarien ells i elles en una recepta per tal d’aconseguir la Pau.

Dinàmica de l’activitat

Aquesta activitat es pot fer tant individualment com per grups, segons la necessitat de cada grup.

En primer lloc, llegeix atentament aquest conte que et proposem amb els infants, en el qual coneixeran la Muriel, una nena que descobreix que hi ha molts llocs del món on la gent no pot menjar. Deixa que els infants pensin què posarien a la recepta per aconseguir la Pau. Aquesta pot ser una bona manera per veure com entenen els infants la Pau, i què ha d’incloure en el seu món.

Per últim, poseu en comú totes les receptes que han fet els alumnes, comenteu els seus ingredients i analitzeu si en falta algun.

Per tal de fer l’activitat més divertida, pots demanar als infants que creïn el seu barret i davantal de xef de la Pau, i així podran entrar millor en el rol.

CONTE: LA RECEPTA PER LA PAU

Un dia, la Muriel va arribar molt capficada a casa. A l’escola li havien explicat que hi havia persones al món que no podien menjar de la mateixa manera que ho feia ella. La mestra li havia dit que hi havia llocs on escassejava l’aigua potable i els aliments no estaven a l’abast de tothom. Moltes persones ni tan sols podien fer un àpat al dia.

– Papa, m’han dit que hi ha nens i nenes que no poden menjar. Per què no els enviem menjar nosaltres? Jo em puc guardar una mica del meu menjar i donar-los-hi!

El pare de la Muriel va somriure. – Està molt bé aquesta idea Muriel, però és que no funciona així, bonica. Hi ha diferents coses que fan que aquestes persones no tinguin prou aliments. Algunes viuen en llocs on la terra ha deixat de ser fèrtil per ser cultivada, moltes han hagut de marxar de casa seva perquè hi havia una guerra i altres no poden comprar el menjar que necessiten a causa de la pobresa. 

– Però papa, menjar és un dret! No entenc per què passen aquestes coses!

I el pare de la Muriel tampoc ho entenia, no tenia la resposta. Hi havia tants dubtes i tants problemes rere aquest fet, que no sabia massa com explicar-li, però li va fer una proposta.

– He tingut una idea, què et sembla si preparem una recepta sostenible per la Pau? I la farem arribar a molta gent perquè vegin que hi ha nens i nenes com tu, que es preocupen per a les altres persones.

– Oh si papa! M’encanta cuinar! Quins ingredients necessitem?

– Tu què hi posaries en una recepta perquè hi hagi Pau?

La Muriel es va quedar pensant una estona, no sabia si calien macarrons, cebes o una mica de cigrons.

– Mmmmm. Doncs jo hi posaria:

 • 50 grams de bon rotllo
 • 2kg de gent no enfadada
 • Molta empatia
 • Menjar per a tothom
 • Educació per a tothom

 

I tu, què hi posaries a la teva recepta per la Pau?

Edat de 6 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència, Consum responsable, Drets de l’Infant, i Pau i solidaritat
Tipus Conte i Dinàmica de grup
Projecte Programa pedagògic En Clau de Pau
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai