Compartim música

  • de 8 a 12 anys
  • Activitat artística i Dinàmica de grup
  • Amistat i convivència
  • Proposta educativa Compartir

Descripció

Hi ha molts tipus de música i a cada persona li pot agradar un tipus o un altre. Compartim entre tots/es els nostres gustos?

Objectius

– Compartir amb la resta de companys/es la música que ens agrada

– Reflexionar sobre el missatge que transmet les cançons

– Conèixer altres tipus d’estils musicals i de cançons

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PRESENTACIÓ

Els infants mitjans ja comencen a tenir els seus propis criteris musicals, són selectius amb la música que els agrada i amb la que no, tenen els seus grups preferits… però sovint des de l’esplai no som capaços d’aprofitar les cançons que ells escolten i poder treballar els seus continguts, (si hi estem d’acord o no), l’estètica que de vegades comporta escoltar un tipus determinat de música…

DESENVOLUPAMENT

Proposem als infants que ens diguin la cançó que més escolten o que més els agrada en aquell moment. Els convidem a llegir la lletra (la podem projectar, o bé tenir-la impresa).

A continuació ens disposarem a fer una audició de cadascuna de les cançons que han portat, parlarem del missatge de cada cançó, d’allò que ens provoca, de si ens agrada o si no…

La música actual és molt variada, i tot sovint els infants escoltem música que tenen missatges poc educatius, és doncs també un bon moment per parlar-ne i que prenguin consciència d’allò que estan escoltant.

Edat de 8 a 12 anys
Temàtica Amistat i convivència
Tipus Activitat artística i Dinàmica de grup
Projecte Proposta educativa Compartir
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai