Art i diversitat cultural

  • de 8 a 12 anys
  • Activitat artística
  • Amistat i convivència i Diversitat i interculturalitat
  • Proposta educativa Mandala

Descripció

Mitjançant aquesta activitat els nois i noies crearan les seves obres utilitzant diferents tècniques i llenguatges artístics per parlar d’un mateix tema, la diversitat cultural.

Objectius

– Propiciar el diàleg sobre un complex fenomen social.

– Llançar un missatge de compromís crític i reflexiu sobre la societat actual.

– Desenvolupar la imaginació i la creativitat. Plasmar artísticament les seves impressions, percepcions, concepcions i idees.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PRESENTACIÓ

Mitjançant aquesta activitat els nois i noies crearan les seves obres utilitzant diferents tècniques i llenguatges artístics per parlar d’un mateix tema, la diversitat cultural. El grup pot compartir les seves creacions amb altres nois i noies de tot el món a través de les xarxes o del contacte amb altres entitats d’altres països.

ART I DIVERSITAT CULTURAL

Per tal d’elaborar creacions artístiques que reflecteixin el que és per a cadascú la diversitat cultural farem una feina prèvia de documentació i anàlisi de la informació. Per tant, estarem posant en pràctica la creació d’opinió pròpia, la reflexió entorn les desigualtats, la defensa dels drets i deures de les persones i l’expressió dels sentiments i les emocions d’un mateix a partir de l’art.

A més, compartir les creacions amb altres nois i noies de tot el món i intercanviar bones pràctiques permetrà al grup de mitjans conèixer experiències culturals diverses, identificar-se amb més d’un grup social, conèixer altres persones i dialogar amb elles.

ACTIVITATS

Cerca d’informació: per tal de poder saber el màxim sobre el tema farem diferents activitats que ens permetran documentar-nos.

Anirem a la biblioteca o per internet: buscarem informació sobre la diversitat cultural.
Buscarem notícies d’actualitat: llegirem algun diari, notícies a algun programa de TV…
Contactarem amb persones d’associacions: escoltarem les seves experiències i punts de vista

Compartim aprenentatges: un cop haguem obtingut tota la informació sobre el tema ens trobarem per compartir el que més ens ha cridat l’atenció. Aportarem cites, notícies, fotografies, articles interessants i explicarem amb quina sensació ens hem quedat de tot plegat. Això ens servirà per poder partir d’un mateix punt.

Experimentem amb diferents tècniques: comptarem amb diferents recursos per crear a partir de diferents tècniques, farem proves per saber en quina disciplina ens trobem més a gust. Dibuixarem, crearem escultures amb fang, pintarem…

– Ens posem mans a l’obra: a mesura que anem trobant el gust per una de les disciplines i les diferents tècniques, començarem a fer feina.

Muntar l’exposició: podem exposar a la plaça, al centre cívic, a alguna sala del barri, a la biblioteca o al casal d’avis.

Penjar les obres a internet i compartir-ho.

 

Valoració

– Què hem après en la recerca d’informació que hem fet

– Si hem estat capaços de reflectir la nostra visió sobre la diversitat cultural de forma artística

– Com ens hem sentit en veure finalitzades i exposades les nostres obres

– Què ens ha aportat conversar amb nois i noies d’altres indrets del món

– Si hem estat capaços de reflexionar sobre el missatge que ens volia transmetre cadascú a partir de la seva obra

– Què hem après dels altres

– Si creiem que el grup està més cohesionat

Edat de 8 a 12 anys
Temàtica Amistat i convivència i Diversitat i interculturalitat
Tipus Activitat artística
Projecte Proposta educativa Mandala
Espai Interior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai