Abraça l'arbre

  • de 4 a 99 anys
  • Joc cooperatiu
  • Amistat i convivència i Natura

Descripció

Presentem un joc cooperatiu en el qual es vincula coordinació i el contacte amb la natura a parts iguals. Caldrà que els infants vagin a l’una per aconseguir el seu objectiu.

Objectius

– Potenciar el treball en equip

– Potenciar el contacte amb la natura

– Participar de forma activa amb el grup

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PRESENTACIÓ

Presentem un joc de caràcter cooperatiu i també amb un punt competitiu, en el qual els i les participants d’un equip hauran de treballar de forma conjunta per tal d’aconseguir abraçar un arbre abans que ho faci l’altre equip.

Es tracta d’una dinàmica divertida que permet als infants i joves coordinar-se, treballar en equip i sentir-se part d’aquest, així com interactuar amb la natura, valorar-la i estimar-la.

Material:

– Fulards

– Cordes

– Antifaços

 

DESENVOLUPAMENT

La idea d’aquest joc és que es pugui jugar a l’exterior, en un espai on hi hagi arbres que estiguin disposats a una distància similar.

Es dividirà als infants en grups de 3 o 4 (depenent de la quantitat) i cada grup es col·locarà en un arbre, exceptuant un dels grups, que se situarà al centre de tots els altres grups.

Quan el monitor o monitora ho indiqui, tots els grups hauran d’anar a abraçar un altre arbre, i ho hauran de fer conjuntament i seguint una indicació concreta, per exemple: agafats de la mà, amb els peus lligats, a cavallet, fent el trenet…

Caldrà tenir en compte que un dels equips no té un arbre assignat i que, per tant, també haurà d’anar a abraçar-ne un. Això implicarà que un nou equip es quedi sense arbre i hagi d’aconseguir abraçar-ne un en la següent ronda.

Aquest joc es pot adaptar fàcilment a l’edat i necessitats del grup d’infants segons la distància dels arbres i les indicacions dels monitors/es.

Edat de 4 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència i Natura
Tipus Joc cooperatiu
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai