Recursos
MATERIALS VINCULATS A L’EIX D’ANIMACIÓ
- Catàleg d’experiències Saint – Exupéry: Recurs per desenvolupar l’eix d’animació dels grups de joves 12 a 17 anys.
- Taulell de joc i il·lustracions dels planetes pel grup de 8 a 12 anys: Aquí teniu les imatges del recurs del taulell de joc B612, Primera Missió i les il·lustracions de tots els planetes. Aquest material és necessari per desenvolupar l’eix d’animació dels grups de mitjans, 8 a 12 anys.
- Vídeo B612 primera missió!: Hem editat un vídeo, de curta durada, per ajudar-vos a introduir l’ambientació de la proposta pels grups de mitjans ( 8 a 12 anys). Parteix de la idea que els nois i noies són part d’un grup d’habitants que estan viatjant per l’univers i que de sobte aterren a l’asteroide B612. En despertar-se del llarg viatge, reben una comunicació des de la Terra per recordar-los la importància de la seva missió…
- Il·lustracions planetes. Dibuixos fets pels infants petits d’espurnes: Aquí teniu alguns dels dibuixos dels planetes, fets pels infants de l’esplai d’Espurnes.
- Il·lustracions Petit Príncep:
- Il·lustració delPetit Príncep
- Il·lustració de la Rosa Petit Príncep
BIBLIOGRAFIA GENERAL
- L’educació del consumidor a l’escola. Bonil, J. (1999). Escola Catalana Barcelona 1999, n. 359, abril ; p. 6-8 .
- Educación del Consumo. Bonil, J. (2008). Cuadernos de Pedagogía, núm. 383.
- Propuestas para llegar al currículo. Genina Calafell, Marta Fonolleda, Maia Querol. (2008). Cuadernos de Pedagogía, núm. 383.
- Incertesa i creativitat. Educar per a la societat del coneixement. Daniel Innerarity. Debats d’Educació. Fundació Jaume Bofill, UOC. Miag, 2010.
- Consumir menos vivir mejor. Ideas prácticas para un consumo más consciente. Toni Lodeiro. Editorial: Txalaparta., 2008.
- ¿Hacia dónde va el mundo? 2012 2011: La última oportunidad. Susan George, Jean- Pierre Dupuy, Ives Cochet, Serge Latouche. Editorial: Octaedro. 2012.
- El Crac Energètic. Xifres i Fal·làcies. Carles Riba, Ramon Sans i Eva Torrents. Editorial: Octaedro. 2012.
WEBS
- Bloc Consumehastamorir: ConsumeHastaMorir es una reflexión sobre la sociedad de consumo en la que vivimos, utilizando uno de sus propios instrumentos, la publicidad, para mostrar hasta qué punto se puede morir consumiendo. Este proyecto nace en Madrid en el año 2002, dentro de la asociación Ecologistas en Acción, confederación de ámbito estatal fruto de la unificación, en 1998, de más de 300 grupos ecologistas. Desde entonces, mantenemos el sitio web consumehastamorir.com, elaboramos contrapublicidad gráfica y audiovisual, escribimos textos, impartimos talleres o participamos en procesos de creación colectiva junto a otros colectivos sociales.
- Revista Opcions: Centre de Recerca i Informació en Consum (CRIC).
- Palabre-ando. Bloc d’en Gustavo Duch: Palabre-ando.Porque contar es otra forma de contar. Gustavo Duch. Mucha gente pequeña, en muchos lugares pequeños, cultivarán pequeños huertos…que alimentarán al mundo.
GUIES I ALTRES DOCUMENTS EN PDF
- Consumir menos vivir mejor. Ideas prácticas para un consumo más consciente. Toni Lodeiro. Ed: Txalaparta. , 2008.
- Informació, orientacions i consells pràctics per organitzar actes festius a partir de criteris de sostenibilitat. Les Festes més Sostenibles.Guies d’Educació Ambiental 6. Ajuntament de Barcelona.
VÍDEOS
- Curtmetratge 38. On i com es fabrica la roba què comprem? quin impacte té per a les persones que la fabriquen? i per a les que la compren? aquest vídeo ens convida a reflexionar sobre totes aquestes qüestions.
- Hem editat un vídeo, de curta durada, per ajudar-vos a introduir l’ambientació de la proposta pels grups de mitjans ( 8 a 12 anys). Parteix de la idea que els nois i noies són part d’un grup d’habitants que estan viatjant per l’univers i que de sobte aterren a l’asteroide B612. En despertar-se del llarg viatge, reben una comunicació des de la Terra per recordar-los la importància de la seva missió… Vídeo de presentació de l’eix d’animació