Milers de persones van gaudir el diumenge 7 de maig de 2023 al Parc Nou del Prat de Llobregat de Festa Esplai, el gran esdeveniment de Fundesplai, que dona el tret de sortida a la campanya de colònies, casals, campaments i vacances en família de l’entitat que preveu oferir més de 82.000 places, 1.200 tandes i 8.000 beques. Aquest any es va celebrar la 35a edició en què infants, joves i famílies han pogut gaudir de més de 50 activitats lúdiques i educatives sota el lema “Fem possible un món millor”, relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

A la Festa Esplai, Cristina Rodríguez, directora general de Fundesplai va destacar: “Estem en un moment de grans reptes com l’emergència climàtica o les necessitats socials emergents i des de Fundesplai apostem per una tasca educativa i social basada en els valors de la convivència i la sostenibilitat, de la qual la Festa Esplai n’és un bon exemple”. Per la seva banda, Carles Xifra, director de continguts de Fundesplai, va posar de relleu la campanya d’estiu que tot just comença ara: “Aquest 2023 oferim una campanya de casals i colònies plena d’activitats amb més de 82.000 places, i serà una oportunitat per continuar treballant educativament, especialment en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, i perquè tots el infants i joves puguin accedir al lleure en igualtat d’oportunitats”.

A l’acte institucional de la Festa, van participar un grup d’infants i joves dels esplais de Pubilla Cases-Can Vidalet (Esplgues i L’Hospitalet de Llobregat) i Bellvitge (L’Hospitalet de Llobregat) que van detallar els ingredients per fer possible un món millor. Posteriorment van intervenir Josep Gassó, president de Fundesplai; Carles Campuzano, Conseller de Drets Socials de la Generalitat; Javier Silva, diputat delegat de Joventut de la Diputació de Barcelona, i Laia Ortiz, directora de l’Àrea d’Acció Social i Comunitària de l’Ajuntament del Prat. Gassó va ressaltar el compromís comú d’infants, joves, famílies i monitores i monitors pels valors de convivència i la sostenibilitat. Campuzano va dir: “Mes que mai necessitem dels esplais per fer un país inclusiu i equitatiu i compromès amb el medi ambient i els esplais ens ajuden a garantir la igualtat de tots els infants”. Ortiz, per la seva banda, va posar de relleu la tasca de Fundesplai i la col·laboració amb la resta de la ciutat per donar suport a les persones en situacions de vulnerabilitat. En aquesta línia també van ser les paraules de Silva: “Cal destacar la feina que fa Fundesplai durant tot l’any amb els infants i joves i les famílies amb especials necessitats”.

50 activitats sobre natura, alimentació sostenible, etc.

La Festa Esplai va oferir més de 50 activitats per a totes les edats

A Festa Esplai, l’entitat va organitzar unes 50 activitats, moltes d’elles relacionades amb “Menjar Canvia el Món”, la proposta educativa per a una alimentació sostenible i saludable, però també algunes que van ser un tast de les activitats que es faran a colònies, casals i campaments.

A la Festa Esplai també es va presentar “El receptari per canviar el món”, un llibre digital de 50 receptes saludables i sostenibles per a cada estació de l’any, amb aliments de temporada. Es va crear a partir de menjars proposats pels infants i joves que participen de diferents programes de Fundesplai i menjars que formen part dels menús del Temps Educatiu del Migdia de Fundesplai. A més, el receptari inclou jocs i recomanacions per alimentar-se millor i tenir cura del planeta.

Aquest recurs forma part del programa educatiu “Menjar Canvia el Món”, pel dret a l’alimentació saludable i sostenible, que Fundesplai ha desenvolupat durant els cursos 2021-2022 i 2022 -2023. En el conjunt de les activitats realitzades hi han participat més de 400 centres educatius i esplais d’arreu de Catalunya.

Potenciar la tecnologia, la creativitat i el joc

A Festa Esplai els infants, els joves i les famílies també van trobar tallers com “La città infita”, on a través de materials industrials reciclats havien de construir de manera cooperativa una idea de ciutat sostenible. L’activitat s’ha convertit en un espai que afavoreix el treball en grup i la participació de nens i nenes i famílies, partint d’una mirada creativa cap a un concepte de ciutat sostenible. També van poder participar al taller de “#ChicasInTech”, que fomenta les vocacions STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques) entre les noies i joves.

Concert de Xiula!

Concert de Xiula a Festa Esplai

La Festa va comptar en la seva cloenda amb l’actuació del reconegut grup d’animació infantil Xiula, que va oferir el seu espectacle “Hits” amb els seus grans èxits al llarg d’una carrera de més de 10 anys i èxits amagats dels seus discs. Un espectacle que va barrejar humor, música i educació, trets fonamentals del grup al llarg de tota la seva carrera.

Prop de 250 adolescents han clos el Ral.li Jove 23 a Festa Esplai

Prop de 250 adolescents, dels esplais de la Federació Catalana de l’Esplai, que van estar participant de l’activitat del “Ral·li Jove 23” durant tot el cap e setmana, van finalitzar amb la tradicional carrera de quadrigues a FESTA ESPLAI.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai