Imma Mayol, directora general de Fundación Esplai, i María Bruno, responsable de l’Àrea Social de la Fundació, van assistir el passat dijous 20 de març a l’acte de lliurament de les ajudes socials que concedeix la Fundación Mutua Madrileña.

AyudaAccionSocial-74 
 Imma Mayol rep de la Ministra Ana Mato i en presència del president de la Fundació Mutua Madrileña les ajudes al programa Tresca
 TrescaEurope
 TrescaJove2014b

Imma Mayol, directora general de Fundación Esplai, i María Bruno, responsable de l’Àrea Social de la Fundació, van assistir el passat dijous 20 de març a l’acte de lliurament de les ajudes socials que concedeix la Fundación Mutua Madrileña a projectes socials d’ONG.

L’acte de lliurament de les ajudes va estar presidit per la Ministra de Sanitat i Afers Socials, Ana Mato, i el president de la Fundació Mutua Madrileña, Ignacio Garralda. Fundació Mutua Madrileña va concedir una de les seves ajudes al programa d’inserció sociolaboral Tresca dins de la seva “II Convocatoria Anual de Ayudas a la ACCIÓN SOCIAL 2014”.
 
Noves edicions del Tresca ja en marxa!
 
El passat dijous 13 de març es va presentar al Club d’Esplai Bellvitge la nova edició del Tresca Europe, amb la col·laboració de Stavros Niarchos Foundation. A l¡acte inaugural van participar més de 100 joves de diferents municipis: Castelldefels, Terrassa, Gavà, L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona i Cornellà de Llobregat, joves que estan motivats per aprendre i per obrir-se a noves formes de formació i amb una idea al cap: “obrir-se camí al món del lleure i de l’esplai”.
 
El projecte Tresca Europe consisteix en la transferència del programa d’inclusió sociolaboral de joves Tresca Jove que fins ara ha desenvolupat la Fundació Catalana de l’Esplai a Catalunya a entitats socials d’Espanya, Portugal i Itàlia i comptarà amb la participació de 350 joves. Un total de 50 joves inicien la formació a Portugal durant el mes d’abril amb l’entitat Fundaçao Da Joventude com a organitzadora.
 
A més, el dimecres 19 es va posar en marxa una altra edició del Tresca Jove es va presentar a Centre Cultural La Bòbila (L’Hospitalet de Llobregat), en aquest cas  és possible gràcies la col·laboració de: Ministeri de Sanitat, Afers Socials i Igualtat, Mutua Madrileña i l’Obra Social La Caixa. Més de 100 joves, de Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Gavà, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, El Prat de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Mataró ,  van estar atents a les explicacions tècniques al respecte dels objectius del projecte, horaris, significat i sentit de la mentoria, etc. Els i les joves en el seu torn de paraules van consultar respecte als horaris de la formació, llocs de la implementació i altres qüestions, relatives al procés de pràctiques.
 
Una de les novetats del programa Tresca Jove és la incorporació de la figura dels mentors, voluntaris sèniors (molts d’ells formen part de l’Associació Voluntaris en Assessoria Empresarial – VAE)  que assessoren i acompanyen als nois i noies participants.
 
En ambdues presentacions joves d’anteriors edicions del Tresca van participar explicant el seu procés personal, tot destacant els aspectes més positius de la seva experiència; l’emotiva vivència a les pràctiques als esplais o la gran satisfacció de poder fer una formació amena, amb activitats grupals i dinàmiques, coneixent a d’altres joves com ells, lluny de la seva idea de formació a l’aula avorrida i sense al·licient.
 
 
El Tresca també a Mataró!
 
A més, el dilluns 24 de març es va presentar una nova edició del Tresca que es durà a la capital del Maresme, a Mataró, amb el suport del Ministeri de Sanitat, Afers Socials i Igualtat, Mutua Madrileña i l’Obra Social La Caixa, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, i amb la participació de 45 joves.
 
La proposta ha tingut molt bona acollida a la ciutat. No és la primera edició que joves de Mataró tindran l’oportunitat de realitzar el projecte, doncs en anteriors edicions joves de la ciutat havien participat al projecte, però ara ho podran fer a la seva pròpia ciutat. Les entrescades (entrevistes individualitzes entre persones joves candidates al projecte i persones tècniques del projecte), i la formació es realitza als locals de l’Associació Enlleura’t al barri de la Llàntia a Mataró.
L’èxit del programa Tresca Jove, que va iniciar la Fundació l’any 2010 i que ha comptat amb la participació de 205 joves provinents de 17 municipis de la província de Barcelona, està avalat pels excel·lents resultats obtinguts en la inclusió social dels joves participants.
 
En l’última edició finalitzada del projecte Tresca Jove, un 27% dels joves participants s’han vinculat de forma voluntària a entitats educatives i socials del territori, un 20% s’han incorporat al mercat laboral, i un 16% han reprès el seu procés formatiu.
 
Per a més informació del projecte i per seguir les novetats, podeu anar a:
El Tresca als mitjans de comunicació!

El dimarts 11 de març El Periódico de Catalunya va publicar aquest reportatge de dues pàgines sobre l’experiència de mentoratge intergeneracional en el marc del programa Tresca Europe, que promou la Fundació.

Podeu seguir l’enllaç de la noticia recollida a la Televisió de l’Hospitalet de Llobregat.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • This field is hidden when viewing the form
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànim de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai