Jove Valor

Projecte finalitzat

2017 – 2021

El projecte Jove Valor es va realitzar des del 2017 fins el 2021.  Actualment ha evolucionat per esdevenir el Demà Jove. Es tractava d’una iniciativa dirigida a persones joves, d’entre 18 i 29 anys, en situació d’atur, a través de la qual descobrien i milloraven el seu talent a partir de l’apoderament i l’enfortiment de les seves capacitats. Aquest programa actualment ja no és vigent, però el programa Demà Jove segueix la mateixa essència.

OBJECTIUS

A Jove Valor s’ofereix als nois i noies una experiència professional de 6 mesos (amb un contracte laboral a mitja jornada) en una empresa acollidora i es combina un procés de treball formatiu i competencial.

Volem donar resposta més que mai als sectors productius del territori treballant conjuntament en el disseny de les accions formatives per tal que s’adaptin a les seves necessitats reals i, mantenint un contacte permanent durant l’execució del tot el projecte. D’aquesta manera el projecte fa de pont entre l’oferta i la demanda de feina possibilitant així un alt índex d’inserció. Aquest projecte forma part del Programa de Garantia Juvenil de la Generalitat de Catalunya.

UN PROJECTE AMB GRANS RESULTATS

Durant el 2017-2018 es va realitzar la primera edició pilot del projecte que va ser avaluada per un equip d’investigadors de la Universitat de Barcelona i els resultats constaten que el projecte:

 • Ha ofert als i les joves l’obertura cap a una nova realitat
 • Un canvi contundent en les seves vides perquè una majoria ha trobat feina (65%).
 • Els que no treballen han volgut reprendre els seus estudis.
 • Han desenvolupat un gran creixement personal i competencial.

REQUISITS PER PARTICIPAR AL PROJECTE

Requisits del programa Jove Valor:

 • Tenir nacionalitat espanyola o ser ciutadà de la Unió o dels Estats que formen part de l’Acord sobre l’espai Econòmic Europeu o Suïssa que es trobin a Espanya en exercici de la lliure circulació i residència. També podran inscriure-s’hi els estrangers titulars d’una autorització per a residir en territori espanyol que habiliti per a treballar.
 • Estar empadronat a qualsevol municipi de Catalunya.
 • Tenir més de 18 anys i menys de 29 anys en el moment de sol·licitar la inscripció en el Fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
 • No haver treballat en el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.
 • No haver rebut accions educatives en el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.
 • No haver rebut accions formatives en el dia natural anterior a la data de presentació de la sol·licitud.
 • Presentar una declaració expressa de tenir interès en participar en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, adquirint un compromís de participació activa en les actuacions que es desenvolupin en el marc de la Garantia Juvenil.

AMB EL SUPORT DE

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment l’actualitat Fundesplai, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.
Subscriu-te per a l’educació, la convivència i la sostenibilitat!

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai