Marc estratègic

El marc estratègic vigent de Fundesplai es va crear entre el 2017 i el 2019 amb el procés participatiu “Somiem el Futur”, en què van col·laborar fins a 228 persones. Amb aquest procés vam explorar nous horitzons per caminar cap a un model organitzatiu més horitzontal i vam definir 5 línies estratègiques que emmarquen els nostres projectes i accions.

Línies estratègiques

A partir del procés participatiu “Somiem el futur” hem definit 5 grans línies estratègiques que emmarquen els nostres projectes i accions.

1. Preparar l’organització per a nous temps i nous reptes

marc estratègic Fundesplai 1

Hem de preparar l’organització per als nous temps i nous reptes, especialment en un moment on Fundesplai s’expandeix arrelant-se al territori i fent-se present en l’àmbit internacional. Adoptem la xarxarquia com a model organitzatiu i mobilitzem lideratges estratègics identificant persones amb capacitat de lideratge en diversos àmbits de l’organització.

2. Desenvolupar el dret al Lleure “al llarg de tota la vida”

marc estratègic Fundesplai 2

El Lleure és una experiència educativa, participativa, transformadora, d’aprenentatge i de creixement personal i col·lectiu de molta rellevància per la societat del segle XXI, especialment significativa per a la cohesió social i la construcció d’una ciutadania activa. ”Esplai” al llarg de la vida representa la voluntat d’incorporar el dret al lleure, i la seva intencionalitat transformadora, en àmbits educatius adreçats a la petita infància, famílies, joves, gent gran,…

3. Impulsar “La pedagogia de la ciutadania compromesa”

marc estratègic Fundesplai 3

El Lleure ha esdevingut, des de sempre, una escola de ciutadania, de corresponsabilització dels afers col·lectius, protagonisme, implicació i compromís i un instrument necessari per a la transformació social. Volem repensar i reconstruir experiències més significatives i vitals adreçades al col·lectiu de persones joves, amb noves estratègies pedagògiques que les mobilitzin i les comprometin. Reafirmem el lideratge dels i les joves i la seva capacitat d’acció.

4. Acompanyar i facilitar una societat organitzada que lideri transformacions

marc estratègic Fundesplai 4

Des dels inicis de Fundesplai hem contribuït a l’enfortiment del Tercer Sector, amb voluntat transformadora, a escala local i a escala internacional, especialment ajudant a les organitzacions a millorar la seva gestió, guanyant eficàcia, abast i impacte. Ens comprometem a fer un acompanyament a les organitzacions del Tercer Sector per enfortir-les en la seva sostenibilitat, gestió, lideratge, aliances, i capacitat de fer incidència política real, mobilitzant la societat.

5. Treballar per a enfortir les competències dels ciutadans/es del futur

marc estratègic Fundesplai 4

Treballem per una educació capaç d’apoderar les persones, afavorint competències que permetin aplicar els seus coneixements, actituds i valors per fer un món més just, equitatiu i sostenible. Per aconseguir aquest objectiu, necessitem renovar i actualitzar competències i habilitats professionals que ens permetin avançar constantment en la qualitat dels projectes. Apostem per la formació competencial, específica, innovadora i d’alt nivell, i professionalitzadora.

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai