Una delegació de representants provinents principalment del Brasil, desplaçats a Catalunya amb motiu de l’Smart City World Congress, ha visitat el 8 de novembre de 2023 la seu de Fundesplai (El Prat de Llobregat) per conèixer de primera mà la fundació i la tasca socioeducativa que desenvolupa.

En concret, en el marc de la visita s’ha presentat la iniciativa Demà Jove, d’inclusió sociolaboral de persones joves, impulsada per Fundesplai a Catalunya i l’entitat Renapsi a Brasil. Josep Gassó, president de Fundesplai, i Adair Meira, fundador de Renapsi, han rebut la comitiva, encapçalada per Celina Leão, vice-governadora del Districte Federal, i formada, en la seva majoria, per càrrecs electes i tècnics de municipis del Brasil.

Durant l’acte de benvinguda, Josep Gassó i Adair Meira han explicat la tasca d’inserció social i cultural que es duu a terme des de la fundació, des d’una perspectiva sostenible i ambientalment responsable. En la seva intervenció, Gassó ha posat de relleu la importància de donar esperança a les persones joves: “Programes com aquest els ofereixen un objectiu per iniciar el seu projecte vital”. Per la seva banda, Meira ha detallat la llarga trajectòria d’èxit de la iniciativa al Brasil i n’ha destacat els punts clau: “Formació, acompanyament, feina i un sou”.

La delegació, acompanyada dels representants de Fundesplai i Renapsi, també ha pogut conèixer els programes educatius, socials i ambientals que impulsa la fundació en escoles, esplais, cases de colònies, etc. i els projectes de futur. La jornada s’ha clos amb la visita a l’exposició sobre alimentació sostenible i saludable “Menja, Actua, Impacta”, la qual convida els seus visitants a la reflexió individual i col·lectiva sobre l’impacte que l’acte quotidià de menjar té en el canvi climàtic i l’escalfament global del planeta.

La visita s’emmarca en l’agenda paral·lela específica organitzada arran de la col·laboració entre iCities, Global Business i La Salle Technova, que inclou contactes amb empreses, institucions i fundacions rellevants del país, i trobades de treball en xarxa i intercanvi entre autoritats i experts locals i internacionals. Aquesta iniciativa ofereix als participants una visió tècnica, a la vegada que incorpora l’experiència de primera mà en la implementació de projectes Smart City, que aportaran beneficis rellevants per als participants.

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai