Les Jugatecambientals són espais perquè les famílies puguin fer jocs i activitats que els permetin conèixer els valors dels parcs i platges de l’àrea metropolitana de Barcelona, així com altres continguts relacionats amb la sostenibilitat.

Des de Fundesplai ens encarreguem de la dinamització d’alguns d’aquests espais que impulsa l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona) i compartit amb els ajuntaments metropolitans. D’aquesta manera, acostem valors com la cura del medi ambient, el respecte per la fauna i la natura o el reciclatge als infants amb activitats d’experimentació als parcs i platges de diversos municipis.

Un calendari ple d’activitats

El mes de març s’ha iniciat una nova temporada de les Jugatecambientals amb una programació plena de dinàmiques educatives i de lleure per a les famílies. A més a més, enguany se celebren 10 anys des de la seva implantació.

En total hi ha 47 Jugatecambientals arreu per tota l’àrea metropolitana de Barcelona i d’aquí a la tardor ja hi ha programades 25 sessions, el que suposa 1.175 activitats. Aquest any també s’incorporen algunes novetats que va explicar l’AMB en la presentació de la temporada:

  • Incorporació de dues noves Jugatecambientals: la del Jardí Botànic de Barcelona, que farà una sessió el primer diumenge de cada mes coincidint amb els dies gratuïts, i la de la platja del Somorrostro, que coincidirà amb el calendari del Centre de la Platja de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Més incidència en les agendes culturals i actes multitudinaris. Les activitats de les Jugatecambientals formaran part d’alguns actes importants dels municipis metropolitans: la Festa de la Mel de Viladecans, la Festa de les Famílies de Montgat o el Festival de la Infància de Montcada i Reixac.
  • Introducció del passaport de fidelitat de les Jugatecambientals. S’implementarà en alguns equipaments com a prova pilot. Les famílies que hi assisteixin sis vegades, aconseguiran sis segells i rebran un obsequi en agraïment a la seva fidelitat.
  • Nova temàtica lligada al projecte europeu BioPlatgesMet, que pertany al projecte europeu GUARDEN i té com a objectiu ampliar el coneixement de la biodiversitat dels ecosistemes del litoral metropolità a través de la ciència ciutadana. Les Jugatecambientals de les platges hi adaptaran les activitats relacionades amb la biodiversitat, per descobrir els diferents grups d’organismes que hi viuen i fer censos de biodiversitat, que aportaran dades al projecte i engrescaran a la ciutadania a continuar-los pel seu compte.

10 anys de Jugatecambientals

Tal com informa l’AMB, durant aquesta dècada, ha ofert prop de 9.000 activitats, que han comptat amb la participació de més de 250.000 persones. Aquest fet els aporta un valor afegit, ja que la participació de la ciutadania va més enllà dels usos tradicionals, com ara jugar a les zones de jocs infantils, caminar o passejar el gos.

A més a més, en aquest temps “els parcs i les platges han esdevingut espais educatius de referència a l’aire lliure, on s’està duent a terme una gran diversitat d’activitats relacionades amb la sensibilització envers la natura més propera en ciutats metropolitanes amb gran densitat de població”, segons AMB.

 

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • This field is hidden when viewing the form
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànim de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai