El projecte europeu RAISE4e-inclusion, emmarcat dins del Programa d’Aprenentatge Permanent “Leonardo da Vinci Multilateral Projects,Transfer of Innovation”, va fer públic el passat 25 de maig els resultats del concurs per a la selecció de bones pràctiques…

raiseEl projecte europeu RAISE4e-inclusion, emmarcat dins del Programa d’Aprenentatge Permanent “Leonardo da Vinci Multilateral Projects,Transfer of Innovation“, va fer públic el passat 25 de maig els resultats del concurs per a la selecció de bones pràctiques de persones dinamitzadores a favor de l’e-inclusió, on José Regalado i Toni Gala de l’Associació la Rueca van ser premiats per dur a terme el projecte “Salut Digital ” i Ainara Pérez de l’Associació Sartu Àlaba va ser seleccionada per la seva excel·lent tasca en el projecte Saregune.

La iniciativa Raise4e-inclusió s’ha desenvolupat en cinc països europeus on, en cadascun d’ells, s’han seleccionat les dues millors bones pràctiques.

Bones pràctiquess a nivell europeu

Fundación Esplai, dins de la iniciativa llançada des del projecte Raise4ei ha seleccionat les dues millors pràctiques de dinamitzadors a nivell espanyol. Així mateix, els nostres companys de França (INFREP), Itàlia (ARCI), Romania (ACDC), Suïssa (FDEP) i Bèlgica (AID) han fet el mateix en els seus respectius països. Les 10 bones pràctiques seleccionades a nivell europeu es presentaran els propers 26 i 27 de juny a Bucarest (Romania) i es realitzarà una publicació que compartirem properament .

El concurs de bones pràctiques del projecte Raise4e-inclusion després de mesos de formació a dinamitzadors a través de cursos en línia, ha creat aquesta iniciativa amb la finalitat de reunir les millors pràctiques de professionals europeus en la dinamització TIC amb l’objectiu de millorar i promoure la seva experiència professional amb companys i companyes de tot Europa.

Salut Digital i Saregune

Salut Digital és un projecte que l’Associació la Rueca de Madrid porta impulsant des de 2013 amb la finalitat de promoure la salut física i mental de la gent gran a través de les TIC. Aquesta iniciativa es realitza amb la metodologia d’aprenentatge servei, en què joves acompanyen en el procés i posen al servei de la comunitat seu coneixement i ensenyaments per afavorir l’apropiació d’alternatives saludables per part de les persones grans que desenvolupen així un envelliment actiu, fomentant al seu torn de manera transversal una convivència intergeneracional.

Saregune és un projecte de Sartu Àlaba que neix el 2004 com un projecte que, prenent la fractura social que provoca la bretxa digital com a centre d’interès, treballa per la superació d’una altra sèrie de “bretxes”: interculturals, intervecinales, inter-associatives, educatives, relacionals i col·laboratives; on l’acostament i ús de les tecnologies té un caràcter instrumental per a la superació d’aquestes altres desigualtats, des d’un plantejament de canvi social. Així, creant xarxa amb la resta d’entitats i organitzacions, treballen des de dins perquè el seu barri deixi de veure com un barri “gueto” i pugui percebre com un barri ric, divers i en moviment.

Alba Agulló. Coordinadora tècnica de projectes internacionals de l’àrea d’e – inclusió

<<Torna al Canal Esplai

Subscriu-te al Canal Esplai i rep cada 15 dies actualitat, recursos educatius, i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis.

He llegit i accepto la política de privacitat

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • This field is hidden when viewing the form
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànim de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai