L’activista afganesa va presentar el seu nou llibre ‘Somiant la pau‘.
Ghulam va presentar el seu nou llibre ‘Somiant la pau‘, amb motiu de la situació que viu el seu país -Afganistan-, en el marc de l’activitat col·lectiva a favor de la pau que fan infants i joves de casals, colònies i campaments de Fundesplai.
En la presentació, l’afganesa Nadia Ghulan va afirmar que “la pau és tan necessària com l’oxigen que respirem, com l’aigua que bevem o com el menjar que mengem per seguir vius”. Ghulam va explicar que ha fet el llibre per transmetre la seva impotència respecte a la situació actual del seu país, Afganistan, per explicar el que està passant i el que podem fer: “Crec que hi ha molt gent bona -va detallar-, que ajuda i acompanya els altres, però que ho fa en silenci. En aquest llibre convido la gent que fa coses bones per la pau a què alci la veu i ho expliqui”.
L’acte també va ser una mostra de solidaritat amb els milers d’infants i famílies que pateixen els estralls de la guerra i les seves conseqüències arreu del món. Un dia per prendre consciència de la importància que infants i joves poden convertir-se en “agents actives per la pau”.
Justament, aquest és l’eix central de les activitats d’estiu de Fundesplai que sota el lema “Fem possible un món millor. És el moment!” busca que infants, joves i famílies participin en tallers, excursions, jocs, etc. a través dels quals coneguin i contribueixin als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
Nadia Ghulam tenia 8 anys quan una bomba que va caure sobre casa seva a Kabul li va provocar greus ferides. Aquesta experiència la va convertir en una activista per la pau, fet que impulsa a través de la seva feina com a educadora social, amb conferències i tallers, i amb llibres com ‘Somiant la pau‘. “Des de petita persegueixo un somni: aprendre moltes coses per combatre el foc de la guerra i aconseguir que el meu país i tot el món visquin en pau”.
La presentació del llibre va comptar, entre d’altres, amb un grup d’infants i monitores i monitors participants d’un casal d’estiu i es va fer a l’espai Àgora, del nou Centre d’Estudis de Fundesplai.