L’acte va servir per fer el tret de sortida dels curs, es va celebrar a Can Mateu (Vilanova de Sau).
L’acte, que serveix per fer el tret de sortida de l’inici de curs, es va celebrar a Can Mateu (Vilanova de Sau) amb participants dels esplais i projectes de lleure educatiu de la Federació d’arreu del territori.
El cap de setmana del 17 i 18 de setembre va servir als monitors i monitores dels esplais de la Federació Catalana de l’Esplai com a punt de trobada, per plantejar els nous reptes amb què es trobaran aquest curs. El Movidic, l’acte tradicional que se celebra amb el començament del curs escolar, és un lloc en el qual els monitors de diferents esplais es troben per compartir idees i plantejar noves respostes a les necessitats que planteja el lleure educatiu.
Durant el dissabte es va dur a terme la presentació de la jornada en la qual Maria Ferrer, presidenta de la Federació Catalana de l’Esplai (entitat que forma part de Fundesplai), va ressaltar la importància educativa i social dels esplais: “Volem continuar treballant perquè infants i joves de Catalunya puguin gaudir d’un temps lliure educatiu de qualitat i per a tothom”. Ferrer també va agrair el compromís de monitores i monitors en la seva tasca d’educació en el lleure amb infants, joves i famílies.
A la jornada, els i les participants també van rebre formacions en diversos àmbits, alguns dels quals relacionats amb la proposta educativa de Fundesplai: l’alimentació sostenible i el seu impacte al món; l’empoderament dels esplais; educació emocional; gestió del dia a dia a l’esplai, primers auxilis, o la violència masclista i les noves masculinitats. L’objectiu d’aquestes píndoles formatives és donar recursos i continguts actualitzats als monitors i monitores per tal d’aplicar en la tasca diària als esplais.
El malbaratament com a centre de la proposta educativa
Al Movidic també es va donar a conèixer la proposta educativa que per segon any es manté al voltant del lema “Menjar canvia el món”, però amb un nou enfocament: “Una proposta educativa pel dret a l’alimentació saludable i sostenible, el repte del malbaratament alimentari”. En relació amb la proposta educativa, l’eco-xef, Alf Mota, va fer la ponència “Receptes per a un planeta saludable”.
Al Movidic, però, també hi va haver temps per gaudir d’activitats lúdiques per establir lligams entre els i les participants, amb la primera cursa de quadrigues o la pràctica de caiac al pantà.