Aquest acord entre les tres entitats permetrà augmentar les accions de rescat a fauna marina protegida en les instal·lacions situades al Prat de Llobregat. El projecte té una durada de 6 anys i pretén fer un centre més funcional, més obert i més sostenible.
La Fundació Fluidra, la Fundació CRAM i Fundesplai van signar dimecres 26 d’octubre un conveni de col·laboració per a l’impuls i realització d’un projecte de millora i remodelació de les instal·lacions del CRAM al Prat del Llobregat, que permetrà augmentar l’assistència veterinària a tortugues marines, cetacis i aus marines.
L’actuació té els objectius d’ampliar la capacitat de resposta en les accions de clínica i rescat de fauna marina protegida, aportant a les instal·lacions les condicions tècniques que les permetin ser operatives durant tot l’any, millorant el tractament i la qualitat de les aigües i el seu rendiment i eficiència energètica. En el desenvolupament i execució del projecte, Fluidra utilitzarà les tecnologies més avançades, per tal de millorar el rendiment i l’eficiència energètica.
Un espai de referència
La inversió també permetrà millorar les infraestructures per tal de facilitar les activitats educatives per donar a conèixer les espècies i els ecosistemes marins en perill d’extinció, les causes que els amenacen i les principals solucions individuals i col·lectives per a la conservació de la biodiversitat marina.
El passat dimecres es va posar en marxa una comissió tècnica per assentar les bases d’aquest nou projecte comú, que tindrà una durada de 6 anys. A l’acte van assistir Joan Planes Vila, president de la Fundació Fluidra, Josep Gassó, president de Fundesplai, Carles Castells, vicepresident econòmic de Fundesplai, Josep Lluís Pal, president de Fundació CRAM i Anna Romeu, vicepresidenta de la Fundació CRAM, a més de personal tècnic de les tres entitats.
L’actual espai de la Fundació CRAM compta amb 18.000 metres quadrats als espais naturals del Delta del Llobregat al Prat de Llobregat, esdevenint unes instal·lacions capdavanteres en clínica i recuperació de fauna marina a la Mediterrània amb la seva inauguració l’any 2011. Des de llavors, la Fundació CRAM ha recuperat i reintroduït més de 800 tortugues marines, ha assistit a més de 350 cetacis i a centenars d’aus marines. Aquesta iniciativa suposa la consolidació i projecció futura d’un centre referent en la recuperació de fauna, i en la conservació i sensibilització a favor de la biodiversitat marina.
El president de la Fundació Fluidra, Joan Planes i Vila, ha manifestat que Fluidra disposa de la part tecnològica necessària per a la millora de les instal·lacions i ha destacat la importància de la tasca del CRAM en a sensibilització dels nens i joves i en la protecció dels animals.
Al seu torn, el president de la Fundació CRAM, Josep Lluis Pal, ha remarcat la importància dels centres de recuperació com a altaveus socials sobre la problemàtica que afecta al medi marí, i ha posat èmfasi en la singularitat del CRAM i les seves instal·lacions com a punt neuràlgic de conscienciació i sensibilització col·lectiva envers la conservació de la biodiversitat.
El president de Fundesplai, Josep Gassó, va ressaltar la importància d’aquesta acció de millora de les instal·lacions per fer actuacions per què els edificis siguin més sostenibles i que servirà per reforçar la tasca per la defensa de la natura i l’impuls de l’educació per a la sostenibilitat.