Joves voluntaris de la Federació Catalana de l’Esplai que han participat en una experiència de recuperació del paisatge agrari de la Vall d’Ogassa (Ripollès) han rebut aquest dimarts 18 de març un dels guardons dels X Premis d’Educació en el Lleure Lluís Carulla. L’acte de lliurament s’ha celebrat al Palau Robert de Barcelona.
En el projecte guardonat hi van participar més de 120 joves de 9 entitats de la Federació Catalana de l’Esplai, que van col·laborar en la recuperació del paisatge agrari a Ogassa (Ripollès)
{youtube}/XOnMIXI0VyU?showinfo=0&controls=0|285|157|0{/youtube} |
Joves voluntaris de la Federació Catalana de l’Esplai que han participat en una experiència de recuperació del paisatge agrari de la Vall d’Ogassa (Ripollès) han rebut aquest dimarts 18 de març un dels guardons dels X Premis d’Educació en el Lleure Lluís Carulla.
L’acte de lliurament s’ha celebrat al Palau Robert de Barcelona. Els Premis d’Educació en el Lleure Lluís Carulla tenen per objectiu promoure projectes i reconèixer experiències i trajectòries de caràcter educatiu dins l’àmbit de l’educació social i del lleure.
Projecte de recuperació del paisatge agrari
El projecte de la Federació Catalana de l’Esplai guardonat és una experiència d’aprenentatge servei en la qual han participat més de 120 joves de nou esplais al llarg de diversos caps de setmana del passat mes d’octubre. Es tracta d’un projecte de la Fundació Catalana de l’Esplai, amb el suport de l’Obra Social de “la Caixa”, que ha permès promoure la conservació de les pastures i del territori de la Vall d’Ogassa, al Ripollès, per afavorir el manteniment del paisatge i la gestió de l’espai rural. En concret, els joves participants van restaurar una bassa, un corralet i un abeurador i van recuperar diferents Prats de pastura i instal·lat i geolocalitzat caixes niu de mussol.
Aquesta iniciativa va comptar amb la col·laboració de l’equip d’educació ambiental de la població.
El jurat ha valorat el servei innovador i voluntari ofert al municipi d’Ogassa, la participació dels joves en la construcció del projecte i el fet que s’ha formulat de manera que ha permès un treball educatiu de qualitat, fonamentat en valors solidaris, i que ha possibilitat el creixement dels joves i l’acostament a la pagesia.