Drets dels Infants

La reivindicació i el treball constant per assegurar els Drets dels Infants és un dels pilars de la nostra tasca. Volem garantir els drets de tots els nens i nenes i tots les nostres accions i projectes van encaminades a aquest objectiu. També creem recursos pedagògics i fem campanyes, accions i activitats específiques com la celebració del 20N, el Dia dels Drets dels Infants, i treballem de manera transversal per assegurar la igualtat d’oportunitats.

#DretalLleure

La campanya #DretalLleure és una campanya per mobilitzar els infants i joves, cada 20 de novembre, envers la reivindicació de la Convenció sobre els Drets de l’infant, (ONU, 20N, 1989), amb el focus en el dret al joc (article 31 : L’infant té dret al descans, al lleure, al joc i a la participació en activitats culturals i artístiques).

Manifest Dret al Lleure Fundesplai 2021

La veu dels infants

Els infants tenen opinió pròpia i moltes coses a dir sobre tot el que els envolta i els afecta. Facilitem-los espais perquè puguin observar, explorar i parlar. Ajudem-los a prendre consciència de la seva capacitat transformadora i del seu paper activista, en tant que ciutadanes i ciutadans del present. En el marc del fòrum SOM INFANTS, SOM PRESENT, els infants van recollir opinions i propostes per fer sentir la seva veu.

Llegeix aquí el manifest dels infants (PDF)

Recursos pedagògics

Al nostre banc de recursos pedagògics hi ha un munt d’activitats, recursos i materials relacionats amb els Drets dels Infants i en especial amb el #DretalLleure. Tots aquests recursos relacionats amb la Convenció dels Drets dels Infants han estat especialment seleccionats i dissenyats per a contextos educatius.

Accedeix als recursos pedagògics “20N – Drets dels Infants”

Explicació gràfica dels 10 drets genèrics recollits a la Convenció sobre les Drets de l’Infant, que agrupen un total de de 54 articles.

SEGUEIX-NOS!

Subscriu-te i rebràs regularment notícies, recursos educatius i continguts relacionats amb els nostres projectes i serveis de Fundesplai!

  • Hidden
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai