Youtubers a l'hort

  • de 8 a 14 anys
  • Audiovisual
  • Alimentació, Creativitat, art i ciència, Hort, i Sostenibilitat
  • Proposta educativa Menjar Canvia el món

Descripció

Us proposem convertir-vos en youtubers, bloggers i incluencers del vostre hort! Creieu que podeu crear contingut atractiu a favor de l’alimentació saludable i sostenible? Segur que les càmeres i les vostres habilitats comunicatives estaran llestes per difondre trucs i idees! Preparats i preparades?

Objectius

  • Aprendre a editar vídeos i conèixer els diferents canals digitals.
  • Despertar l’esperit crític i responsabilitat davant les xarxes socials
  • Potenciar competències creatives, comunicatives i digitals.
  • Impactar a l’entorn proper amb els coneixements apresos de l’hort.

Desenvolupament de l'activitat

Avui dia, amb les xarxes socials s’ha popularitzat molt la professió d’influencer, sent tot un referent per als joves i infants. Aquesta “nova” professió consisteix a compartir contingut audiovisual amb informació que interessi als seus seguidors i seguidores.

Molts infants i joves somien seguir els mateixos passos que els seus ídols. Doncs, aquesta és una activitat molt engrescadora per als grups de joves.

Es posaran en la pell de youtubers, influencers , bloggers i instagramers per transmetre tot el que aprenen en el treball de l’hort, així com sensibilitzar l’agricultura ecològica i l’alimentació saludable i sostenible.

Cicle inicial/mitjà o comunitat d’aprenentatge de mitjans

Us recomanem que feu una anàlisi crític d’alguns youtubers o instagramers que conegueu i seguiu: quins temes tracten? Com ho enfoquen? Parlen del canvi climàtic? I els temes alimentaris? Creieu que tenen influència en els nostres comportaments? I en la nostra salut?

Per fer la dinàmica us animem a treballar en grup i de manera cooperativa, amb diversitat d’habilitats i capacitats perquè tothom s’enriqueixi de l’experiència del treball en equip.

Per fer de youtuber us recomanem tenir en compte els següents aspectes:

1. Què voleu explicar? Cal que us informeu sobre el tema que voleu tractar

2. Escriureu un guió? Improvisareu? Practicar i estudiar el guió és una bona opció per evitar estar llegint i ser el més naturals possible davant de la càmera.

3. Quin to es vol donar? Còmic? Seriós? Científic? Crític? Activista?

4. Quin escenari és l’adequat? L’hort? La terrassa amb les jardineres i testos? Un taller amb hortalisses de decoració?

5. Abans de penjar el vídeo a les xarxes, és important una bona revisió del contingut, qüestionant-se en quin impacte pot tenir en el públic. Pot generar polèmica? Quina reacció espereu de l’audiència? Hauríeu de pensar també en els drets d’imatge…

6. Analitzar quina és la millor xarxa per penjar el vídeo. Hauríeu de tenir un format diferent segons la xarxa?

7. Teniu XXSS pròpies de l’escola o l’institut per poder fer difusió del vídeo? Creareu el vostre propi canal?.

Cicle superior o comunitat d’aprenentatge de grans

Per al cicle superior, podríeu plantejar el vostre treball a llarg termini, plantejant-vos una sèrie de continguts (vídeos, fotos, articles…) per animar a altres infants i joves a tenir un hort ecològic al balcó, tips per una alimentació saludable i sostenible d’entre altres…

A més, després podeu analitzar l’impacte que té el vostre contingut… hi ha xarxes socials, com l’Instagram que us permetrà analitzar estadísticament les dades: els likes, les visualitzacions, els comentaris, les vegades que s’ha compartit, etc. Per acabar, podeu pensar com fidelitzareu els vostres seguidors i seguidores.

MÉS INFORMACIÓ

Aquesta activitat forma part de la proposta educativa MENJAR CANVIA EL MÓN i queda recollida en la nostra guia pràctica de l’hort ecològic i educatiu on podràs seguir, pas a pas, com crear un hort.

Altres recursos relacionats:

Fitxa tècnica

Edat de 8 a 14 anys
Temàtica Alimentació, Creativitat, art i ciència, Hort, i Sostenibilitat
Tipus Audiovisual
Projecte Proposta educativa Menjar Canvia el món
Espai Interior
Autoria Fundesplai - 7 i TRIA
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai