Un titella de bròquil

  • de 3 a 12 anys
  • Activitat artística
  • Alimentació, Hort, Reciclatge i residus, Salut, i Sostenibilitat
  • Proposta educativa Menjar Canvia el món

Descripció

Us proposem fer un titella en forma de bròquil perquè els infants puguin aprofundir sobre aquesta hortalissa! Sovint costa que algunes verdures siguin amigues dels infants. Una bona manera de familiaritzar als infants amb les verdures és fer-ho a través dels titelles.

Objectius

  • Facilitar l’apropament al bròquil
  • Treballar la psicomotricitat fina i la coordinació visual i manual
  • Encoratjar la imaginació i creativitat dels infants
  • Potenciar l’alimentació sostenible i saludable

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PRESENTACIÓ

Interactuar amb titelles és una bona manera perquè els infants se sentin còmodes i ens permetrà treballar l’alimentació sostenible i saludable d’una manera més amigable.

L’ACTIVITAT

Cicle infantil o comunitat d’aprenentatge de petits

Primer de tot, buscarem un mitjó desaparellat, preferiblement de color verd, blanc o lila, com els colors de les varietats de bròquil.

Una vegada tinguem localitzat el mitjó, farem “boles” per tal de fer les flors del bròquil, tot utilitzant un paper de color semblant al del mitjó. Podem fer servir el tipus de paper que vagi millor.

A continuació enganxem les boles a la part superior del mitjó, de tal manera que formin les flors del bròquil. Es pot provar de fer amb cola blanca o bé amb silicona (amb l’ajuda de l’educador/a). Una vegada estigui ben sec i enganxat, només caldrà fer-li una cara divertida, amb paper o algun retall de tela. És el moment de fer uns ulls i una boca ben divertida! I si volem, se li poden afegir uns braços que surtin del mateix tall.

Finalment, compartirem les creacions amb la resta de companys i companyes i podrem recordar els diferents tipus de bròquil.

Cicle inicial/mitjà o comunitat d’aprenentatge de mitjans

En el cas del cicle inicial/mitjà els infants també poden crear petites històries teatrals amb les titelles, jugant amb la improvisació i creant petits esquetxos amb temàtica sostenible.

Materials:

Un mitjó desaparellat (verd, blanc o lila), paper de seda, paper pinotxo o de colors (blanc, verda o lila), cola o silicona, material de decoració…

 

Aquesta activitat forma part de la proposta educativa Menjar Canvia el Món, pel dret a l’alimentació saludable i sostenible.

Podràs trobar més informació a l’entrada El gener és temporada de bròquil.

Edat de 3 a 12 anys
Temàtica Alimentació, Hort, Reciclatge i residus, Salut, i Sostenibilitat
Tipus Activitat artística
Projecte Proposta educativa Menjar Canvia el món
Espai Interior
Autoria Fundesplai - 7 i TRIA
Llicència Tots els drets reservats

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai