Salta cavalls

  • de 7 a 99 anys
  • Joc i Joc tradicional
  • Amistat i convivència

Descripció

Salta cavalls és un joc tradicional lúdic i ancestral que pretén recrear l’activitat de muntar a cavall a través de l’imaginari.

Objectius

Treballa la flexibilitat i el salt.

Potencia l’imaginari i la recreació de la cultura humana.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Els jugadors es posen en fila acotats, amb els peus junts, el cap inclinat i les mans al cap. L’últim jugador/a ha d’anar saltant als altres jugadors per sobre fins a col·locar-se primer.

Una vegada ho ha aconseguit, es reprèn el joc i l’últim ha de fer el mateix i situar-se el primer a la fila, i així successivament.

L’objectiu del joc és aconseguir saltar tots els jugadors/es i posar-te primer a la fila. El guanyador/a és aquella persona que aconsegueixi saltar tots els companys/es sense caure.

Aquest joc es practica arreu del món amb diferents variants. Una d’elles s’anomena Saltar i parar.

Aquesta variant es pot practicar quan són menys jugadors i consisteix en el fet que un dels jugadors s’acota i tots els altres salten per sobre. Una vegada han saltat tots, un altre jugador s’acota i tots els altres salten per sobre seu i així successivament.

La diferència és que en aquesta variant, només s’ha d’acotar un jugador i els altres salten. En canvi, en el joc original els jugadors es col·loquen en fila acotats menys un que és el saltador.

Edat de 7 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència
Tipus Joc i Joc tradicional
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial (by-nc)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai