Ordenem-nos

  • de 6 a 99 anys
  • Dinàmica de grup, Joc, i Joc cooperatiu
  • Amistat i convivència i Diversitat i interculturalitat

Descripció

Et presentem una dinàmica de coneixença i de cohesió molt divertida, en la que els infants s’hauran d’ordenar segons diferents premisses. Et donem idees per adaptar-la a diferents edats i passar una bona estona!

Objectius

  • Conèixer els companys i companyes
  • Treballar en equip
  • Posar en pràctica noves habilitats

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

En primer lloc traçarem una línia al terra de tal manera que tots els infants es puguin posar sobre aquesta línia, uns al costat dels altres. Tot seguit se’ls demanarà que s’ordenin segons diverses premisses:

– Per data de naixement
– Per ordre alfabètic (pot ser el nom, el cognom)
– Per número de peu
– Per alçada

Depenent de l’edat dels infants i del coneixement que tenen els uns dels altres, aquest joc es pot complicar més o menys. Si no es coneixen, deixarem que es comuniquin entre ells verbalment per tal de poder compartir la informació sense problema, però si es tracta d’un grup que es coneixen de fa temps, es demanarà que no parlin, només podran fer servir llenguatge gestual, i si encara es vol complicar més, amb un grup de joves, es demanarà que cadascú es col·loqui en l’espai que creu que li pertoca, sense comunicar-se amb els altres. Ja veus que hi poden haver moltes variants d’aquesta dinàmica.

Ah! I si encara ho vols complicar més i hi ha confiança entre el grup, fes l’activitat sobre un banc, de tal manera que per ordenar-se s’hagin d’ajudar entre ells i elles per no caure a terra.

Pots consultar més dinàmiques de coneixença a l’entrada del blog del món escolar: 15 dinàmiques per començar el curs amb bon peu

Edat de 6 a 99 anys
Temàtica Amistat i convivència i Diversitat i interculturalitat
Tipus Dinàmica de grup, Joc, i Joc cooperatiu
Espai
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai