Nit de Reis

  • de 12 a 16 anys
  • Aprenentatge i servei
  • Amistat i convivència i Ciutadania compromesa
  • Proposta educativa Barrinem

Descripció

Es tracta d’un projecte d’aprenentatge servei consistent a convertir els joves en emissaris dels Reis Mags, visitaran les llars familiars la mateixa nit del 5 de desembre, per lliurar els regals als infants.

Objectius

– Desenvolupar habilitats comunicatives i de respecte amb les famílies i altres adults del barri, per tal d’aconseguir la seva col·laboració en el projecte.
– Adquirir un compromís amb els companys i companyes resbonsabilitzant-se de les diferents accions del projecte.
– Exercitar l’autocontrol i el civisme durant el recorregut i les visites de la nit màgica.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

PRESENTACIÓ

Es tracta d’un projecte d’aprenentatge servei consistent a convertir els joves en emissaris dels Reis Mags, visitaran les llars familiars la mateixa nit del 5 de desembre, per lliurar els regals als infants.

Amb aquesta experiència els joves s’engresquen a donar un servei directe a les famílies i oferir als nens i nenes una nit plena d’il·lusió i emocions.

L’ACTIVITAT

Contemplarem diferents fases:
Motivació: Podem fer venir altres joves que ja hagin participat d’un projecte semblant, per tal que facin una exposició de la seva experiència.

Posem-nos en marxa!: És hora de posar-nos en marxa i organitzar-nos: definim com volem que sigui la nostra campanya, quines comissions seran necessàries i quin calendari de treball haurem de seguir. A partir d’aquí les comissions han de començar a treballar autònomament.

Difusió i inscripcions: Es fa la difusió oral i escrita per donar a conèixer el projecte, animant les famílies i cercant col·laboradors. Un cop ens arribin les sol·licituds comencem a fer llistats, definim la ruta i els torns i acordem quan i on rebrem els regals que ens portaran les famílies. La difusió es pot fer, per exemple, en el marc d’una reunió de famílies…

La nit de Reis: Aquesta és la nit més esperada! Els joves s’hauran distribuït les diferents visites i hauran recollit, de les inscripcions de les famílies, informacions rellevants sobre els infants destinataris: petits detalls que permetran crear un clima de confiança a l’hora de donar els regals. Comença la nit màgica!

Tancament: Fem un autèntic balanç de l’experiència a partir de les reflexions que haurem incorporat en les fases anteriors, i de la resposta rebuda per part de les famílies i els col·laboradors.

 

Valoració

– La preparació d’una nit de Reis agradable i plena d’il·lusió als infants del barri ha permès fer aprenentatges als nois i noies de l’esplai?

– El fet de poder planificar i organitzar tot el projecte ha estat gratificant pels joves?

– A més a més dels aprenentatges de saber fer, els joves valoren els aprenentatges relacionats amb saber estar i les bones maneres? Han après a relacionar-se amb les famílies, a expressar-se, a ser amables i respectuosos?

– Els monitors han estat presents en tot moment, deixant un espai d’acció prou ampli perquè els joves poguessin desenvolupar la seva tasca amb certa llibertat, autonomia i responsabilitat.

Material addicional

Edat de 12 a 16 anys
Temàtica Amistat i convivència i Ciutadania compromesa
Tipus Aprenentatge i servei
Projecte Proposta educativa Barrinem
Espai Exterior
Autoria Fundesplai
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai