Menús per ocells

  • de 3 a 13 anys
  • Activitat artística
  • Alimentació, Ciutadania compromesa, Natura, ODS, i Sostenibilitat
  • Proposta educativa Menjar Canvia el món

Descripció

Activitat per aprendre a fer menús per ocells! Us agradaria observar bona part dels ocells que ens envolten i descobrir què mengen, com canten o de quins colors són les seves atractives plomes?

Objectius

  • Connectar amb les espècies que conviuen amb el nostre entorn natural
  • Observar les peculiaritats i els comportaments entre els diferents ocells que ens envolten
  • Crear una menjadora per a les aus amb els seus aliments preferits
  • Elaborar un quadern de camp amb el recull de la informació dels aprenentatges de cada ocell.

Llegeix el desenvolupament de l'activitat

Pit-roigs, mallerengues, abellerols, cucuts, estornells, caderneres, orenetes, esparvers, gaigs , pardals … Podríeu identificar aquests deu ocells?

Per crear un menú per als ocells i servir-los en particulars taules adaptades a ells, us animem a crear tres tipus diferents de menjadores on hi col·locarem aliment ben variat, sòlid i fresc.

Per aliments com fruites sòlides podem disposar de cordes penjades a zones exteriors de l’escola que subjectin el menjar, com ara pinya, poma, préssec, cireres o albercocs.

Per convidar-los a menjar llavors o cereals podem crear menjadores amb oueres reciclades on podrem compartimentar el menjar. En cada foradet buit hi podem posar mill, amarant, quinoa, lli, pipes o cacauets, avellanes i ametlles trossejades. Només necessitarem una ouera i corda per penjar-la de la branca d’un arbre.

També us proposem crear una menjadora molt decorativa amb filferro finet, on inserirem fruita deshidratada variada. Podem crear formes ben originals mentre oferim menjar als ocells i els convidem a visitar-nos.

Observeu quin aliment els agrada més, quines espècies d’aus viuen al nostre voltant. Si heu decidit crear el vostre quadern de camp, podreu fotografiar, dibuixar, anotar les característiques de cada ocell, buscar informació sobre cadascun d’ells o enregistrar els seus cants!

Material:

Cordill, agulla per enfilar el menjar, menjar variat (fruita fresca o seca, llavors, cereals, fruits secs,etc) oueres reciclades i filferro.

Edat de 3 a 13 anys
Temàtica Alimentació, Ciutadania compromesa, Natura, ODS, i Sostenibilitat
Tipus Activitat artística
Projecte Proposta educativa Menjar Canvia el món
Espai
Autoria Fundesplai - 7 i TRIA
Llicència Reconeixement – No Comercial – Compartir Igual (by-nc-sa)

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d'educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.

Coneix Fundesplai